Functionarii din administratia publica, adica angajatii primariilor de comune, orase si municipii din judetul Bacau si din intreaga tara, alaturi de angajatii Consiliului Judetean, se vor afla in greva, timp de o zi. Greva de joi este urmarea protestului de avertisment care a avut loc pe 20 februarie si care nu a dus la rezolvarea revendicarilor sindicalistilor.

Acestea se refera la reglementarea si liberalizarea acordarii începând cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, în limita bugetelor locale aprobate prin hotarâri de consiliu, în masura în care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii.

Dar, in primul rând, functionarii cer cresteri salariale sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Neaplicarea prevederilor legale – spun sindicalistii – ar face ca angajatii cu cele mai inalte studii sa aiba salarii egale sau mai mici cu angajatii clasati mai jos in schema ierarhica. “Protestul este urmare a esecului negocierilor dintre Federatia noastra sindicala si Guvern, nu are legatura cu primarul sau alte persoane din conducerea Primariei Bacau.

PUBLICITATE

Greva este programata sa dureze pe parcursul zilei de joi. Nu vom iesi in strada, nu vom parasi institutia, dar vom fi in greva. Urmeaza sa stabilim daca va functiona Directia de Taxe si Impozite Locale, unde au drum foarte multi contribuabili”, ne-a declarat Mihai Valeriu, liderul sindical din Primaria Bacau. Angajatii Consiliului Judetean “nu sunt hotarâti inca daca vor face sau nu greva”, explica, ieri, liderul Gigi Andone. De mentionat ca joi sunt programate sedinta Consiliului Local Bacau si a Consiliului Judetean, care probabil se vor desfasura, dar fara sprijinul functionarilor care asigura documentatia si alte elemente de logistica. (O.P., S.P.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Sa demisioneze , sunt tineri care muncesc mai mult si i-si fac treaba mai bine. Si asa sunt ‘functionari’ care nu stiu sa foloseasca un calculator …relicve care mai mult dorm

  2. Sunteti niste nulitati cei care comentati si credeti la fel ca cei de mai inainte. Pentru un pacatos distrugi orasul? Dai foc la saltea pentru un purice?Justitia care ascunde penalii 30 de zile apoi ii scoate basma-curata nu se vede.Amaratii pe care ii injurati (unii) au salariul minim si familii ca si voi. Dar voi sunteti… ROMANI-buricul universului. Nu stiti sa faceti o cerere, dar sa injurati ati invatat.Tineti-o tot asa si bociti-i pe cei cu pile,relatii la care le oferiti ciubucuri sa va ajute, ignorantilor.

  3. GREVA………….si unde in cuibarele de viespi si hoti denumite pompos Primarici. Cred ca nu fac greva si baronii comunali care au furat si fac afaceri mai ceva ca Mazare si Nicusor la un loc. Si asa taie frunza la rate toata ziua iiar asa zisi functionarasi de fapt sunt slugile baronilor, compusi din cumetrii,. amante, ,nepoti, etc etc. Cred ca solutia cea mai buna si eficienta ar fi desfiintarea acestor cuibare ………….PRIMARICI SRL.Daca Maria Sa D,N.A -ul si-ar face treaba ca la carte trei sferturi din baronii si functionarasii din aceste asa zise institutii ar fi la ocna. cu predilectie contabili si agenti agricoli……………..

LĂSAȚI UN MESAJ