21 iunie 2024
ActualitateGrevă de avertisment la Casa de Pensii

Grevă de avertisment la Casa de Pensii

După ce a protestat spontan în mai multe rânduri, fără a întrerupe activitatea, pentru obținerea salariilor egale cu ale angajaților din alte instituții bugetare, Sindicatul DGMPS din cadrul Casei Județene de Pensii (CJP) Bacău a decis să facă următorul pas în obținerea revendicărilor lui.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis redacției noastre și semnat de către Lavinia Matei, consilier juridic și președintele sindicatului, în data de 22 noiembrie 2023, la sediul CJP Bacău, va fi declanșată o grevă de avertisment, în intervalul orar 8.00-10.00. În cazul în care nici după acest protest nu vor fi soluționate cererile sindicaliștilor, aceștia vor intra în grevă generală, în 27 noiembrie 2023, pe termen nelimitat.Principala revendicare a sindicaliștilor se referă la acordarea de salarii egale cu ale tuturor angajaților din ”Administrație”, respectiv din alte instituții precum ANAF, Sănătate, APIA etc. În acest context trebuie spus că salariile angajaților din instituțiile bugetare amintite sunt mai mari cu 1.000-3.000 lei, față de cele ale lucrătorilor din casele de pensii.

Nu în ultimul rând protestatarii solicită condiții optime de lucru, rezolvarea deficitului de personal, plata orelor suplimentare, stabilitatea locurilor de muncă și optimizarea aplicațiilor informatice.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img