Inspectoratul Școlar Județean Bacău a stabilit unitățile de învățământ prescolar din Bacău care vor asigura permanența pe timpul vacanței de vară. Acestea sunt:

– Grădinița cu program prelungit nr. 33, de lângă Cora (grădiniță ce aparține de Școala „Constantin Platon”) pentru perioada 2 iulie – 13 iulie
– Grădinița cu program prelungit nr. 23 (structură a Școlii „Miron Costin”) pentru perioada 16 iulie – 27 iulie
– Grădinița cu program prelungit nr. 31, zona de sud a orașului (structură a Școlii „Nicolae Iorga”) pentru perioada 30 iulie – 10 august
– Grădinița cu program prelungit nr. 19 (de la Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare”) pentru perioada 13 august – 24 august
– Grădinița cu program prelungit nr. 29 (ce aparține Școlii „Mihail Sadoveanu”), în zona de nord a orașului, pentru ultima săptămână de vară, 27 august – 31 august.

Același program, tarife diferite

În toate aceste grădinițe, programul va fi de la ora 7.00 – 7.30, până la ora 17.00. Tariful pe zi este însă diferit, la fel și numărul de locuri. Se pot înscrie la aceste grădinițe copii din tot orașul, nu numai din zona în care se află unitatea preșcolară.

„La noi sunt alocate, deocamdată, 60 de locuri, adică două grupe, dar putem mări capacitatea, dacă avem cereri. Pot veni copii din tot orașul, nu numai din circumscripția noastră. Important este să fie înscriși la o grădiniță publică. Au prioritate copiii care au ambii părinți cu un loc de muncă și cazurile care provin din familii monoparentale, deci cu un singur părinte, care, bineînțeles, lucrează.

Asta pentru că aceste grădinițe vin în ajutorul celor care au serviciu și nu au cu cine să își lase copiii pe timpul vacanței de vară. Plata este de 10 lei /zi, pentru asigurarea mesei, la care se mai adaugă încă 10 lei, pentru cheltuieli administrative. Deci, în total, 150 lei, pe cele 2 săptămâni, cu plata la înscriere”, ne-a declarat prof. Sorin Bostan, directorul Școlii „C. Platon.”

La „Iorga” în schimb, tarifele sunt mai mici. „Noi avem capacitate de 150 de locuri, iar plata este de 8,5 lei/zi. Avem bucătărie proprie, iar mâncarea se face aici. Suntem în al treilea în care asigurăm grădiniță de vară cu personal propriu”, ne-a precizat și prof. Mariana Umbrărescu, directorul școlii.
La Grădinița 19, după cum ne-a spus directorul colegiului, prof. Lavinia Băisan, locurile vor fi stabilite în funcție de solicitări, plata este de 9 lei/zi și se face la înscriere.

Alte articole