La prima ediție a EMF EUROCUP, desfăsurată în Italia, echipa băcăuană a pierdut trofeul la loviturile de departajare

Minifotbalul băcăuan continuă să fie protagonist la nivel continental. Toamna trecută, Coriolan a ajuns în finala Ligii Campionilor, pe care a pierdut-o în urma loviturilor de la 7 metri. La prima ediție a EMF EUROCUP (echivalentul Europei League în minifotbal), derulată în perioada 12-15 septembrie, la Lignano Sabbiadoro (Italia), o altă echipă băcăuană a ajuns în finală.

Este vorba de Golden Boys. Și, asemeni celor de la Coriolan în 2018, „băieții de aur” au ratat trofeul la loviturile de departajare! Până în ultimul act al competiției, Golden Boys a avut un parcurs perfect. A câștigat grupa la pas. Cu patru victorii din patru. A trecut mai întâi de ucrainienii de la Agromat cu scorul de 2-1 (goluri Furtună si Padovei), după care a făcut scor cu cehii de la Ostravsky Zabreh (6-1, goluri: Padovei-2, Brăescu, Panainte, Mocanu și Romașcanu) și a învins cu 5-3 pe Julius Meinl (Bosnia Herțegovina) grație reusitelor lui Romașcanu (2), Brăescu, Matei și Furtună, meciul cu turcii de la Quick Sigorta fiind câștigat cu 5-0 la masa verde. Recitalul a continuat și in fazele eliminatorii.

În „optimi”, gruparea manageriată de Dudu Timofte si condusă din teren de Florin Romașcanu s-a impus contra israelenilor de la Marmus (4-1, goluri Furtină 2, Romașcanu si Vasilache) pentru ca în sferturile de finală să dea de pământ cu echipa maghiară Ecece Energofish: 5-1 ca urmare a punctelor marcate de Furtună (2), Braescu (2) și Padovei. În semifinale a venit rândul unei alte reprezentante a Israelului să se predea, Golden Boys învingând cu 3-2 pe On-Gal ca urmare a „dublei” lui Padovei și a golului lui Braescu. În finala cu compatrioții de la Danco-Pro București, băcăuanii noștri au avut o mână pe trofeu. Și asta în condițiile în care au condus cu 3-1 prin „dubla” lui Furtună (golgheterul echipei) și a reusitei lui Mocanu.

Din păcate, bucurestenii au egalat și au dus finala la 7 metri, acolo unde a fost nevoie de nu mai puțin de 26 de lovituri pentru a se decide câștigătoarea EMF EUROCUP! Până la urmă, trofeul a ajuns la Danco-Pro, care s-a impus cu 13-12 la penalty-uri, băcăuanii ratând prin Mocanu. În formula Angel Băiceanu, Vlad Mocanu, Sergiu Matei (cel mai bun jucător al turneului), Ionuț Panainte, Gabriel Vasilache, Bebe Brăescu, Titi Câmpanu, Vasile Padovei, Florin Romașcanu și Ionuț Furtună, cei de la Golden (Silver?) Boys rămân cu satisfacția unui turneu foarte reușit.


PUBLICITATE