1 martie 2024
EvenimentGlobal Times: Interviul lui Putin creează o viziune mai echilibrată asupra Rusiei...

Global Times: Interviul lui Putin creează o viziune mai echilibrată asupra Rusiei în SUA

Președintele rus Vladimir Putin a stârnit din nou interesul internațional printr-un interviu de două ore acordat fostului gazdă de la Fox News, Tucker Carlson. În cadrul discuției online, Putin a abordat subiecte sensibile precum conflictul ruso-ucrainean, extinderea NATO și relațiile cu marile puteri.

Analiștii au observat că, prin acest interviu, primul lui contact cu mass-media occidentală de la izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, Putin a exprimat în mod direct poziția Rusiei cu autoritate, scrie Global Times. Aceasta oferă publicului american o perspectivă mai echilibrată și corectă asupra țării, contrar respingerii profunde a Rusiei în rândul politicienilor americani.

Deși politicienii și mass-media americane au reacționat cu critici dure, etichetându-l pe Carlson ca “idiot util”, iar interviul ca “campanie de propagandă rusă”, publicul a răspuns pozitiv. În primele șase ore de la publicarea interviului pe platforma X (fostul Twitter), acesta a strâns peste 520.000 de aprecieri și 151.000 de retweet-uri.Analiștii au remarcat că interviul a permis lumii să înțeleagă mai bine poziția Rusiei în chestiuni precum criza din Ucraina, oferind o viziune directă și autoritară a președintelui rus. Li Haidong, profesor la Universitatea de Afaceri Externe din China, a subliniat că acesta a fost un efort de succes de a modela imaginea lui Putin la nivel mondial.

Putin a discutat despre istoria Europei de Est și a Rusiei, insistând că înfrângerea Rusiei în Ucraina este “imposibilă”. De asemenea, a respins acuzațiile că Rusia ar avea pretenții teritoriale față de alte țări europene și a subliniat dorința Moscovei de a opri războiul declanșat de Ucraina în 2014.

Experții au salutat remarcile lui Putin, considerându-le o contribuție la corectarea înțelegerii părtinitoare a Rusiei în rândul societăților occidentale. Interlocutorii au subliniat că acest interviu a arătat solidaritatea dintre Rusia și China, iar aprecierea președintelui rus pentru politica externă a Chinei a contribuit la o mai bună înțelegere a acesteia în comunitatea internațională.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri