Luna mai s-a dovedit a fi una bună pentru micuțele gimnaste de la SCM Bacău pregătite de antrenorii Corneliu Agop, Vasilica Agop, Răzvan Dumitru și Mirela Păun. Astfel, în perioada 3-5 mai, echipa de junioare 3 nivel 1 a SCM Bacău a participat la Cupa „Andreea Răducan” care s-a desfășurat la Bârlad.

La această competiție sportivele de la SCM au obținut următoarele rezultate: locul II pe echipe; Alexia Blănaru-locul I la individual compus, locul I la paralele, locul I la bârnă; Diana Păun, locul III la sol.

Două săptămâni mai târziu (16-18 mai), gimnastele băcăuane au participat la Campionatul Național de la Arad unde au înregistrat următoarele rezultate: locul I pe echipe și titlul de Campioane Naționale; Alexia Blănaru, locul I la individual compus, locul I la sărituri, locul VI la paralele, locul V la sol; Maria Bărgăuanu locul VIII la individual compus, locul IV la bârnă; Eliza Boboc locul IV la paralele și locul IV la sol.

La nivelul I au mai participat sportivele Maria Abuziloaie, Erica Andronache și Mara Ionescu, iar la nivel II, Ancuța Teodorași, Raluca Grădinaru și Amalia Bârgu.