Copiii din satele bacauane au avut sansa sa beneficieze gratuit de ghiozdane, caiete, acuarele, pixuri, radiere si alte rechizite, in anii trecuti. Programul “Ghiozdanul Scolarului”, initiat si finantat de Consiliul Judetean (CJ) Bacau, se deruleaza din toamna 2009 fara intrerupere.

Bugetul anual estimat pentru acest proiect pâna in 2017 era de 4.700.000 de lei. In sedinta din 23 februarie 2015, consilierii au diminuat suma alocata achizitionarii de rechizite cu 1.700.000 de lei din motive de eficienta, având in vedere ca si Guvernul acorda gratuit rechizite elevilor inscrisi in invatamântul primar si gimnazial.

Conform HCJ nr. 34/2015, bugetul ar trebui sa fie utilizat astfel: 72 lei/prescolar, 82 lei/elev pentru cei din invatamântul primar si 58 lei/elev, la gimnaziu. Acestea sunt sumele estimative, caci, deocamdata, nu se stie daca programul va continua in anul scolar 2015-2016, nici ce anume va cuprinde.

PUBLICITATE

“In acest moment, procedura de licitatie nu este finalizata, prin urmare nu am niciun fel de informatii”, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

Rechizite in dar pentru copiii nevoiasi din parohiile bacauane

Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, prin programul social “Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti” aflat deja la cea de-a III-a editie, ofera si in acest an rechizite scolare pentru copiii proveniti din familii cu situatii financiare precare, cu un risc ridicat de abandon scolar.

Acestia au fost identificati de personalul unitatilor de invatamânt din care fac parte, prin implicarea directa a profesorilor de Religie. Listele cu elevii nominalizati au fost inaintate catre parohiile la care sunt arondate scolile, acestea fiind apoi centralizate la protopopiatele aferente.

“In jur de 1000 de copii vor beneficia ghiozdane echipate cu tot ceea ce le este de folos in noul an scolar. O parte din ei le vor primi chiar din mâna ierarhului, Inalpreasfintitul arhiepiscop Ioachim, in cadrul unui eveniment ce va avea loc joi, 17 septembrie, de la ora 17.00, la Biserica «Precista» din Bacau” a declarat preotul-profesor Ionut Casaneanu, inspector scolar de Religie, colaborator in cadrul acestui proiect.

Silvia Patrascanu
Liviu Maftei


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ