Atleta Georgiana Iuliana Aniței va fi purtătoarea de drapel a Echipei Olimpice a României la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție care va avea loc la Tbilisi, capitala Georgiei, în perioada 26 iulie – 1 august, a anunțat miercuri Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Tânăra sportivă, în vârstă de 16 ani, născută în Bacău și legitimată la CSS Bacău-SCM Bacău, este una dintre cele mai valoroase componente ale Echipei Olimpice a Romaniei care va participa la FOTE Tibilisi 2015.

Georgiana Iuliana Aniței va reprezenta România la FOTE Tbilisi la triplusalt, proba în care, la finalul săptămanii trecute, la Cali, în Columbia, a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial rezervat juniorilor sub 17 ani (U 17 — cadeți).

Performanța Georgianei din Columbia, 13,49 m, reprezintă cel mai bun rezultat în aer liber al sezonului la categoria sa de vârstă. Cea mai bună performanță personală a Georgianei Aniței la triplusalt, este în sală, 13,60 m, realizată în februarie anul acesta la București.

În afară de triplusalt, Georgiana Aniței participă ocazional și în întrecerile de la săritura în lungime, proba unde, tot la CM U17 din Cali, a ocupat locul 9 cu un rezultat de 6,04 m.

Echipa Olimpică a României care va participa la ediția de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi, este alcătuită din 66 de sportivi și 18 antrenori, potrivit COSR.

Reprezentanții României vor participa la șase dintre cele nouă sporturi înscrise în programul FOTE Tbilisi 2015, atletism, judo, gimnastică, înot, handbal (fete) și tenis.

În premieră în istoria acestei competiții, la care și-au anunțat prezența peste 3.800 de sportivi, din 50 de țări, întrecerile se vor desfășura timp de șase zile, după ce până acum durata FOTE a fost de cinci zile.

Din delegația României, conform Chartei FOTE și a regulamentelor tehnice de participare, vor face parte și cinci arbitri (doi la handbal, doi la gimnastică și unul la judo), selecționați de federațiile europene de specialitate, în baza unor criterii tehnice specifice de competență.

Florin Mișcă, secretarul general adjunct al COSR, va fi șeful de misiune al României, iar Dragoș Tătaru va fi adjunct al șefului de misiune. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ