Atleta Georgiana Aniței a adus delegației României a doua medalie de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015, ediția de vară, miercuri, la Tbilisi (Georgia), în proba de triplusalt.

Georgiana Iuliana Aniței s-a impus cu 13,50 m, nou record al competiției, fiind urmată în clasament de Sonia Da Konseisao Kussekala (Ucraina), 13,30 m, și de slovena Eva Pepelnak, 12,87 m.

Aniței a fost purtătoarea de drapel a Echipei Olimpice a României la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Tânăra sportivă, în vârstă de 16 ani, născută în Bacău și legitimată la CSS Bacău-SCM Bacău, a câștigat recent, la Cali (Columbia), medalia de aur în proba de triplusalt, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor sub 17 ani (cadeți), cu 13,49 m, cel mai bun rezultat în aer liber al sezonului la categoria sa de vârstă până acum, depășit de performanța de la Tbilisi.

Cea mai bună performanță personală a Georgianei Aniței la triplusalt, este în sală, 13,60 m, realizată în februarie anul acesta la București.

Cealaltă medalie a României la FOTE fusese obținută de înotătoarea Maria Claudia Gâdea (aur, la 400 m mixt).

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Felicitari si succes mai departe.
    Mi-as dori ca omul de la biblioteca (si nici alti lachei ai lui) sa nu se afiseze repede langa ea.
    Meritul este numai al ei si al celui/celor care muncesc alaturi de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ