“Creatia, o sirena care isi striga la nesfârsit melodiile amagitoare. Mereu altfel. Combina contrariile si le transforma in armonie, ori schimba armonia in grotesc. Te inalta la ceruri, ori te coboara in tenebre. Orice neforma isi cauta un trup si orice forma viseaza schimbarea. Este o cale continua”, sunt cuvintele-mesaj ale poetului si criticului Val Manescu, la vernisajul expozitiei “Dany Madlen si George Zarnescu”, de la Galeriile ALFA.

Iubitorii de arta intra intr-un univers fabulos al negrului textil (pe simeze) si al lemnului devenit opera de arta, din lupta contrariilor – plin si gol -, sub barda fermecata a artistului (pe marmura salii). Dany si George Zarnescu s-au reunit in aceasta expozitie, deschisa publicului ca un omagiu adus de George si Arghir, la un an de când Dany a incheiat “dialogul cu taciunele”. “Sunt fericit ca am reusit sa prezint publicului cea mai mare parte din lucrarile ramase de la Dany si câteva din creatiile mele.

Dupa aceasta expunere, aproape toate exponatele le voi darui comunitatii, Muzeului de Arta, asa cum dorea si Dany”, ne-a spus emotionat George Zarnescu. S-a implinit un vis, semn ale timpului trait intens in si prin arta, impreuna, iar nepretuitele lor creatii vor cobori de pe simeze si vor intra in istorie. Geo Popa, directorul Centrului de Cultura “George Apostu”, a invitat publicul, in LINISTE, la un “pelerinaj” prin expozitie, care s-a constituit si ca un ramas bun de la o mare artista. Au fost alaturi de familia Zarnescu “artisti vizuali” (sintagma propusa de Val Manescu), colegi si elevi de la Colegiul National “George Apostu”, membri ai familiei, reprezentanti ai autoritatii locale, care au adus multumiri pentru gestul impresionant de a dona cele 100 de lucrari Bacaului.

PUBLICITATE

Mariana Popa, director al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” a adus in discutie dorinta, mai veche, a plasticienilor de a se construi, de a se amenja, in Bacau, un Muzeu al artelor, un lacas special, modern, in care arta contemporana sa-si afle loc de dialog cu publicul, deoarece spatiile existente sunt sufocate de lucrari condamnate la intuneric.

“Multe opere de arta traiesc drama intunericului. Nu mi-as dori ca lucrarile din aceasta expozitie, donate cu generozitate de George Zarnescu Muzeului de Arta, care reprezinta modernitatea timpului meu, civilizatia in care traiesc, sa aiba soarta altor creatii ascunse sub praful dispretului contemporan”, a spus Val Manescu, la finalul unei intâmplari culturale care va ramâne, peste timp, semn si insemn al celui mai omenesc atribut, acela de a darui.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ