Initiativa elevilor de la CN "Ferdinand I" constituie o premiera pentru Bacau. Foto: Razvan Bibire

Consiliul Scolar al CN “Ferdinand I” a elaborat un proiect inedit pentru a strânge cadouri de Craciun destinate copiilor nevoiasi: la meciul de handbal Stiinta MD- CSM Bucuresti, bacauanii sunt invitati sa arunce cu jucarii de plus in teren

In acest an, Craciunul vine mai repede in Sala Sporturilor din Bacau. Cade pe 8 decembrie, cu ocazia meciului dintre Stiinta Municipal Dedeman Bacau si CSM Bucuresti, din ultima etapa a turului Ligii Nationale la handbal masculin.

Iar Mosul nu coboara pe horn, ci intra pe usa. Cu bilet la pret redus sau chiar cu invitatie. Si, in mod cert, cu saci intregi de jucarii din plus. Pe care ii va aduce proiectul Consiliului Scolar al CN “Ferdinand I”, elaborat de elevul clasei a XII-a B si, totodata, directorul Departamentului de Sport, Horia Alexoae.

PUBLICITATE

“Propunem tuturor spectatorilor sa se prezinte la Sala Sporturilor cu câte o jucarie de plus pe care sa o arunce in teren, la finalul jocului dintre Stiinta MD si CSM Bucuresti. Toate plusurile vor fi donate copiilor nevoiasi”, a declarat Horia Alexoae, care s-a inspirat din initiativa echipei de hochei canadiene Calgary Hitmen:

“Am vazut un filmulet pe youtube cu cei de la Hitmen si m-am gândit ca am putea incerca si noi ceva asemanator in perspectiva Sarbatorilor de Craciun. Am contactat si conducerea clubului Stiinta, iar managerul Ioan Ciobanu ne-a asigurat de tot sprijinul”. Ideea a prins rapid la nivelul Consiliului Scolar al CN “Ferdinand I”.

“E o idee excelenta si constituie o premiera pentru Bacau. Speram ca pe 8 decembrie, tribunele Salii Sporturilor sa fie pline de oameni, iar terenul sa fie acoperit de plusuri. Fiecare dintre noi, cei care am participat la realizarea acestui proiect, ne-am angajat sa aducem intre 50 si 75 de oameni la sala cu ocazia partidei Stiinta- CSM Bucuresti. Asta ar insemna minimum minimorum 1000 de jucarii”, a precizat presedintele Consiliului Scolar, Stefan Avram (clasa a XI-a D).

“Sunt convinsa ca initiativa noastra va avea priza la public si ca vom reusi sa aducem o mica raza de soare in viata unor copii defavorizati”, a adaugat eleva clasei a X-a G, Diana Craescu. Pe lânga misiunea aducerii unui numar cât mai mare de spectatori, participantii la proiect se ocupa si de intocmirea listei cu beneficiarii donatiilor.

“Lista e lunga si cuprinde, printre altele, copii de la Centrul Maternal, FSC, Betania, dar si ai unor familii fara posibilitati materiale din satul Corbasca. Fiind vorba de 1000- 1500 de jucarii, un singur centru ar fi fost prea putin. Suntem entuziasti si increzatori ca proiectul nostru va da roade”, a concluzionat Bogdana Paulet, de la clasa a XI-a B.

Alaturi de cei deja mentionati, de bunul mers al proiectului se ocupa: Cosmin Raveica, Doru Nechita, Andreea Bucur, Cristi Ocheana, Raluca Ciuperca, Lidia Cojocaru, Ioana Marandici, Madalina Bilis, Daniela Deju, Alina Mihai, Andreea Condrea, Mihaela Stanciu, Radu Vlad, Ioana Rotaru, Ioana Chebac, Diana Pristavu si Romina Catana. Cu totii sunt elevi in clasele IX-XII la “Ferdinand I”. Si toti sunt spiridusii Mosului!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ