Voleibalistele Științei atacă a patra victorie stagională. O fac sâmbătă, de la ora 17.00, în runda a cincea a Diviziei A1, pe teren propriu, contra Agrolandului Timișoara, una dintre revelațiile sezonului trecut.

„Timișoara este și anul acesta o echipă cu pretenții. Ne așteaptă un meci destul de important sâmbătă. Jucând acasă, pornim cu prima șansă. Sper să facem un joc bun și să luăm toate cele trei puncte”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă. În condițiile în care Penicilina Iași a fost exclusă din campionat, țintarul face ca băcăuancele să joace etapă de etapă contra adversarei care a stat runda precedentă.

„Dacă se joacă sâmbătă de sâmbătă, nu e o problemă pentru noi că întâlnim echipa care a stat etapa trecută. Când apar însă intermediare, așa cum a fost și săptămâna aceasta, atunci acest lucru poate crea un dezavantaj în ceea ce ne privește”, a spus Grapă. Concret, miercuri, în runda a patra – prima intermediară din 2018 – Agroland Timișoara a stat, în timp ce Știința a jucat la Galați.

Băcăuancele s-au impus cu 3-0 (18, 19, 12) contra galățencelor de la Galați, la capătul unui meci pe care l-au controlat aproape în totalitate. „Aș spune că a fost un meci normal, contra unui adversar destul de bun, cu multe jucătoare din străinătate. Am jucat spre bine pentru un joc susținut în deplasare. Din fericire, am avut parte și de un arbitraj corect, ceea ce contează în astfel de situații”, a afirmat Florin Grapă.

La Galați, Știința a mizat pe formula: Kapelovies (3 puncte), Rogojinaru 10 (Filipaș 2), Cazacu 14, Otasevic 6, Faleș 11, Koleva 8, Monova- libero.
Celelalte meciuri din etapa a cincea: CSM Târgoviște – U NTT Data Cluj, CSM Lugoj – Belor Galați, Dinamo – CSM București. Alba Blaj stă.

Alte articole