Aerostar nu-și revine. Cu doar patru puncte luate în 2019 și cu patru înfrângeri la rând în ultimele runde, „aviatorii” sunt tot mai departe de salvarea de la retrogradare. Ultimul eșec s-a materializat ieri, în epilogul rundei a 28-a: 0-2 acasă, cu Petrolul Ploiești. Băcăuanii nu au avut nicio șansă în fața „găzarilor”.

Deși a început jocul cu cinci fundași de meserie, Aerostar a fost o pradă ușoară, în special pe faza defensivă, unde erorile portarului Potcoavă au fost completate nefericit de lipsa de reacție a stoperilor. Petrolul a deschis scorul în min. 31, atunci când, la șutul lui Arnăutu, Potcoavă a respins în față, netezindu-i drumul spre gol lui Tudor Șaim. Opt minute mai târziu a venit și golul de 0-2. Marinescu a executat plasat o lovitură liberă de la 22 metri, Potcoavă a salvat de la vinclu cu ajutorul barei, iar Bușca, venit din viteză, a reluat cu capul în poartă.

În partea secundă, Florin Bratu a aruncat în luptă încă doi jucători cu profil ofensiv (Vraciu și Ciocâlteu), dar Aerostar nu i-a dat prea mult de furcă portarului advers, Cezar Lungu. Iar când Ciocâlteu a marcat, în min. 84, golul de 1-2, reluând în plasă o minge respinsă în prealabil de Lungu la șutul lui Țenea, reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Decizia arbitrilor a turnat gaz pe focul din sufletul tribunei, unul dintre suporterii gazdelor invadând terenul pentru a cere socoteală tușierului. Acum, el va fi cel ce va da socoteală organelor de ordine. Aerostar rămâne pe locul 17, la cinci puncte de prima poziție care garantează permanența în B, în timp ce Petrolul urcă pe loc de „baraj”. Aerostar: Potcoavă – Țenea, A. Mutu, Al. Ichim (’46 Vraciu), Drugă – Adăscăliței (’67 Ciocâlteu), Vișinar- H. Ilie, Tabacariu (min. 21 Chirilă), Buhăcianu- Al. Pop.

Rezultatele etapei a 28-a: Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila 3-0, Luceafărul Oradea – FC Argeș 1-2, Energeticianul – Farul 0-1, Metaloglobus – Ripensia 1-1, Pandurii – ACS Poli Timișoara 1-1, CS Balotești – UTA Arad 1-3, ASU Politehnica Timișoara – Daco- Getica București 1-1, „U” Cluj – CS Mioveni 1-2, Sportul Snagov – Academica Clinceni 0-2, Aerostar- Petrolul 0-2.

Programul etapei viitoare (10 aprilie, ora 17.00): Sportul Snagov – Luceafărul Oradea (se joacă pe 9 aprilie, la ora 17.30), Academica Clinceni – CS Balotești (ora 15.00), UTA Arad – Pandurii, ACS Poli Timișoara – Metaloglobu, Dacia Unirea Brăila – ACS Energeticianul, Farul – ASU Politehnica Timișoara, Daco-Getica – „U” Cluj, CS Mioveni – Aerostar, Petrolul – FC Argeș (ora 19.00), Ripensia Timișoara – Chindia (se joacă pe 11 aprilie, la ora 17.30).

Alte articole