– 11 patroni de firme au ajuns pe mâna procurorilor – bilantul inspectorilor Antifrauda: amenzi de milioane de lei, bani si marfa confiscate, unitati inchise

Sute de firme din tot judetul au fost calcate de la inceputul anului de comisarii Directiei Regionale Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava.

Actiunile au avut ca scop verificarea modalitatii de respectare a prevederilor legislatiei financiar-contabile. Practic, inspectorii Antifrauda au luat la puricat toate orasele din judet, respectiv localitatile Bacau, Onesti, Comanesti, Buhusi, Moinesti, Slanic-Moldova, Târgu Ocna, Darmanesti, dar nu au scapat de control nici comerciantii de la sate, cum ar fi cei din Hemeius, Buda, Helegiu, Oituz, Gheraiesti, Gârleni etc.

PUBLICITATE

Au intrat in focul controalelor firme din aproape toate domeniile, accentul punându-se mai ales în zonele comerciale cu risc fiscal ridicat si grad redus de conformare fiscala. In general, firmele verificate realizau activitati economice în domenii precum comercializare produse alimentare / nealimentare, alimentatie publica, turism, dar nu au scapat nici firmele din morarit-panificatie, frizeriile ori saloanele de înfrumusetare, cabinetele medicale etc.

„Inspectorii Directiei Regionale Antifrauda Suceava au identificat prejudicii cauzate bugetului de stat în cuantum de 5.115.481 lei, pentru recuperarea carora au transmis 11 acte de sesizare a organelor de urmarire penala si au dispus instituirea a 13 masuri asiguratorii în valoare totala de 11.040.935 lei”, a declarat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Pe lânga activitatea de investigare a fraudelor si de destructurare a lanturilor tranzactionale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, inspectorii antifrauda au constatat contraventii pentru sanctionarea carora au dispus aplicarea a 529 amenzi în cuantum de 2.094.876 lei, confiscarea de bunuri si sume în valoare totala de 189.357 lei si suspendarea activitatii a 20 puncte de lucru.

Cele mai frecvente încalcari ale prevederilor financiar-contabile constatate de catre inspectorii Antifrauda în judetul Bacau au fost, de regula, clasicul obicei de a nu emite bonuri fiscale, dar au fost foarte multe cazuri in care bonurile emise au continut date eronate. In plus, multi agenti economici prinsi pe picior gresit au fost gasiti, la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, cu sume fara acte justificative, ori cu erori sau omisiuni, cel mai probabil, intentionate, in documentele contabile. Actiunile de control inopinat ale inspectorilor Directiei Generale Antifrauda Fiscala vor continua.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. De unde concluzia, oameni buni, ca majoritatea gipanelor si vilelor pe care le vedeti prin oras sunt furaciuni si vor ajunge, mai devreme sau mai tarziu, sa fie confiscate. Lumea asta a talharilor se duce dracu’, baieti, o sa faceti foamea si o sa umblati prin bodegi sa va dea oamenii de pomana o tuica.

  2. o sa treaca multa apa pe siret pana le vedem noi confiscate…eventual doar vor returna o parte din furaciune, sub forma de spaga , astfel ca o sa fie lasati in pace…

LĂSAȚI UN MESAJ