Campania „Gătim pentru oamenii străzii”, inițiată de Bronx People și organizată în parteneriat cu Instituția Prefectului, a ajuns la ediția a II-a.

„Dacă în 2017 au fost mici sincope, anul acesta vom încerca să fim mai activi și să avem mai mulți beneficiari, a declarat Maricica Luminița Coșa, prefectul județului, luni, la conferința de presă. Ca noutate, evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile.

Ne-am propus să aibă loc întotdeauna pe 17 decembrie, dar pentru că noi, cei din MAI, trebuie să fim luni la punctul nostru de lucru, am convenit cu Bronx People să fim prezenți duminică, 16 decembrie, la pregătirea alimentelor care vor fi distribuite luni.”

Daniel Zodian, președintele Clubului Sportiv Bronx și al Asociației Bronx People, a oferit date privind meniul și numărul porțiilor. „Vor fi pregătite 500-600 de sandwich-uri și vom găti împreună cu Petrișor Tănase ciorbă de pui și gulaș.

Un bucătar care a fost în finala competiției «Chefi la cuțite» va pregăti 400 de brioșe”, a explicat Daniel Zodian. Între cei care sprijină evenimentul se află Auchan și alte firme care vor dona produse, precum și Restaurantul Regens din Nicolae Bălcescu, unde va fi preparată hrana.

Distriburea alimentelor va avea loc, ca și anul trecut, în parcarea de lângă stadion, pe 17 decembrie, de la ora 15. Campania va fi organizată cu participarea structurilor de ordine – Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea Mobilă de Jandarmi – și al instituțiilor din sănătate, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bacău se va ocupa de anunțarea beneficiarilor campaniei: persoanele fără adăpost și familiile defavorizate. Și pentru că tot se apropie Crăciunul, băcăuanii sunt invitați să doneze, pe 17 decembrie, pături, pilote, haine groase, încălțăminte etc. În parcare vor fi instalate corturi pentru colectarea și distribuirea acestor bunuri.

Alte articole