Aerostar Bacău și-a prezentat joi noile achiziții în vederea eșalonului secund, care va debuta săptămâna viitoare

Aerostar este pregătită pentru Liga a II-a. Ieri, cu nouă zile înaintea primului meci din campionat, programat acasă, contra Pandurilor Târgu-Jiu, „aviatorii” și-au prezentat obiectivul și noile achiziții. „Ne-am propus o clasare la mijlocul clasamentului”, a spus președintele clubului, Doru Damaschin, care a precizat că, pe parcurs, ținta se poate modifica: „Nu ne-am fixat obiective mai îndrăznețe pentru că, pe de o parte, nu suntem posesorii sau măcar chiriașii unui stadion de Liga I, iar pe de altă parte, nu am inspirat încă aerul Ligii a II-a.

Pe viitor însă, ne putem gândi și mai sus. Inclusiv din iarnă încolo, dacă autoritățile vor anunța intenția de a dezvolta infrastructura sportivă. Avem și promisiunea unui potent om de afaceri din Bacău că ne va sprijini dacă vom avea rezultate și condiții”. Președintele Damaschin a dezvăluit și bugetul clubului: 700.000 euro.

„Nu avem toți banii deodată, există și un deficit bugetar, pe care sperăm să-l acoperim și cu sprijinul autorităților locale. De altfel, am solicitat municipalității de a pune în dezbatere în Consiliul Local acordarea de 300.000 de euro către echipa noastră. Sper că acest lucru se va întâmpla și că toți consilierii locali vor fi atenți la dorința comunității de a avea o echipă de fotbal cu rezultate la nivelul Ligii a II-a, lucru testat, de altfel, și la meciul decisiv de promovare, cel cu Oțelul.

Să nu se uite că Aerostar este singura reprezentantă a Moldovei în Liga a II-a”, a spus Doru Damaschin, care a subliniat că jucătorii nu sunt angajații Companiei Aerostar, ci ai clubului. Inclusiv nou- veniții: Florin Muntean (ex Dunărea Călărași), Mugur Florescu (Bucovina Rădăuți), Vasile Chirilescu (FC Botoșani), Alexandru Zaharia (CSM Focșani), Alexandru Ichim (Petrolul Ploiești), Ionuț Covasan (ultima oară la o echipă din Germania), Dănuț Munteanu (FC Snagov) și Valentin Buhăcianu (Știința Miroslava). „Principala mea dorință a fost să păstrez nucleul de bază cu care am reușit promovarea și să întăresc lotul cu opt jucători, șase dintre aceștia fiind Under 21. Avem un lot competitiv, suntem încrezători, chiar dacă suntem realiști că această ediție de campionat de liga secundă este cea mai puternică din istorie”, a afirmat antrenorul Cristi Popovici.

De luni, Aerostar pune în vânzare bilete pentru meciul cu Pandurii (preț 10 lei) și abonamente pentru întreg returul (preț 175 lei).

Amical le merge bine

Aerostar își va încheia sâmbătă seria jocurilor de verificare dinaintea startului de campionat. De la ora 11.00, băcăuanii vor evolua pe stadionul „Aerostar” contra divizionarei C CSM Focșani, pe care au învins-o miercuri, în deplasare, cu 3-0. De altfel, cu excepția primului test al verii, încheiat nedecis, 0-0, pe terenul prim-divizionarei FC Botoșani, „aviatorii” au câștigat toate celelalte amicale din intersezon. Ultima victorie a venit ieri, la Letea Veche, contra Forestei Suceava: 8-1 pentru băcăuani, care i-a avut ca marcatori pe Hurdubei (2), Sahru, A. Pavel, Fl. Istrate, Buhăcianu, Al. Ichim și Vraciu.

Modificări de organigramă

În vederea debutului în liga secundă, CS Aerostar a operat modificări de organigramă. Președintele clubului, Doru Damaschin, va fi secondat, ca și până acum, de vicele Valerian Voicu, acesta urmând să preia și funcția de director sportiv. Aerostar îl va avea ca delegat pe Gabriel Voicu, care va avea atribuțiuni și pe linia de marketing. „Comitetul de Direcțiune face muncă de voluntariat”, a ținut să precizeze președintele Damaschin. Dacă la prima echipă, staff-ul tehnic a rămas intact (Cristi Popovici „principal”, Andrei Vatră secund și Dan Moței antrenor cu portarii), în schimb la nivelul Centrului de Copii și Juniori au apărut o serie de noutăți. Șeful Centrului rămâne Cornel Elisei, care conduce și echipa U19, în timp ce la U17 și la U15 au fost angajați Radu Sascău, respectiv Sebastian Nica. La U13 va fi Vali Cioancă, iar echipa U11 va fi pregătită de Bogdan Cristea.

Alte articole