19 mai 2024
SportGata cu torsul! Pisicile ies la joacă

Duminică, Măgura 2012 va începe sezonul competițional cu o deplasare la București

Gata cu torsul! Pisicile ies la joacă

După un an sabatic impus de pandemie – ultimul meci oficial a avut loc anul trecut, în februarie – singura echipa de fotbal feminin a Bacăului, Măgura 2012 se pregătește să revină în circuitul competițional. De data aceasta, în Liga a II-a. Cu un nou antrenor, în persoana lui Mihai Voicu, și cu dorința de face față unor vremuri cu adevărat dificile. Debutul „Pisicilor Roșii” este programat duminică, la București, pe terenul (sintetic) al celor de la Dream Team.

„Din ce informații am cules, întâlnim o echipă ambițioasă, dar ambiții avem și noi. Ne lipsesc alte lucruri, în primul rând condițiile de ordin financiar, dar cu siguranță nu ne lipsește ambiția. Altfel nici nu am fi rezistat atâția ani. În fapt, obiectivul pe care ni l-am fixat în fiecare sezon a fost acela de a rezista și de a putea merge mai departe”, a declarat președintele Măgurii 2012, Cătălin Cojocaru.
Iată că „Pisicile Roșii” ale Bacăului merg mai departe și în 2021. Iar primul drum se anunță, în plan strict geografic, și unul dintre cele mai facile de străbătut, chiar dacă plecarea spre București se va face încă din zorii zilei de duminică.

În mod evident, însă, deplasarea pentru jocul din prima etapă a campionatului nu se compară cu altele pe care băcăuancele le au programate în acest sezon. Și asta pentru că „Pisicile” au fost repartizate în Grupa 3 a ligii secunde, una care amintește de Turul Ciclist al României. Concret Andra Bujor și colegele sale vor avea deplasări în toate colțurile îndepărtate ale țării. De la Filiași la Oradea, trecând prin Timișoara. Concret, în Grupa 3, una alcătuită din șapte echipe, se regăsesc, pe lângă Măgura 2012 Bacău, Dream Team București, Luceafărul Filiași, Atletic Club Onix 2010 Râmnicu-Sărat, CSM Târgu Mureș, ACS United Bihor și ACS ASU Politehnica Timișoara.



„Principalul nostru obiectiv este de a putea juca un număr cât mai mare de meciuri. Totul depinde de bani. La meciurile din deplasare te costă drumul și, în majoritatea situațiilor, cazarea deoarece nu poți pleca spre Timișoara, Oradea sau Filiași în ziua meciului. La partidele de pe teren propriu, trebuie să suporți costurile de organizare, de la teren și arbitri până la serviciul de ambulanță. La toate acestea se adaugă costul testelor anti-Covid 19. Nu este ușor. Deocamdată avem bani doar pentru două rânduri de testări. După, vom vedea. Ne dorim să se treacă la testarea rapidă, dar și aceasta presupune costuri”, a punctat Cătălin Cojocaru, care își pune speranțe într-un parteneriat cu autoritățile locale: „Mai toate echipele de fotbal feminine din țară sunt sprijinite de factorii de decizie locali. Sperăm să intrăm și noi în rând cu lumea”. Deocamdată, un sprijin – indirect – vine din partea Federației Române de Fotbal, care a decis că neprezentarea la mai multe jocuri de campionat nu va atrage retrogradarea echipelor în cauză.
„Dacă tot am promovat în liga a doua, nu vrem să mai facem un pas înapoi. Suntem conștienți că ne așteaptă un sezon foarte dificil în contextul pandemiei, dar nu ne pierdem speranța. Cel mai important este că fetele manifestă dorință, putere de înțelegere și ambiții foarte mari, care le și ne ajută să trecem peste toate dificultățile”, a spus directorul sportiv al Măgurii 2012, Iulian Răsloagă.

Interesant este că din cele 21 de fete din lot, zece lucrează în varii domenii (pe listă regăsim polițiste, cadre didactice sau lucrătoare în comerț), iar ale 11 sunt eleve ori studente. De menționat cazul Anei Marin care, dublă licențiată, s-a înscris la încă o facultate, de data aceasta la Cluj și vine la echipă special pentru meciuri.

„Ne place foarte mult fotbalul, iar în timp, aici, la «Pisicile Roșii» s-a creat o adevărată familie. Asta ne-a ajutat și ne ajută în continuare mult”, a mărturisit Maria Panțâru, una din jucătoarele de bază ale echipei.

Iar familia „Pisicilor” se lărgește pe z ice trece, dovadă faptul că echipa are pregătit deja schimbul de mâine și chiar poimâine prin cooptarea unor elemente tinere, dar promițătoare precum Elisa Bulai, în vârstă de numai zece ani și Alexandra Lipoveanu, de nouă. „Lista își așteaptă în orice moment compelarea deoarece selecția la noi este permanantă. Fiind singura echipă de fotbal feminin a Bacăului, avem porțile larg deschise”, a precizat Iulian Răsloagă.

Porți deschise pentru nou venite, poartă bine închisă pentru adversare. Începând cu bucureștencele de la Dream Team. „Ne dorim mult să începem cu dreptul campionatul, mai ales că ne-a lipsit fotbalul în toată această perioadă. De-abia așteptăm meciul de la București”, a afirmat Andra Cernat, una din „Pisicile” aflate la vârsta majoratului. Prin urmare, gata cu așteptarea, gata cu torsul! Este din nou vremea de joacă. Baftă, fetelor!

3 meciuri în zece zile au programate „Pisicile Roșii”, partidele de campionat cu Dream Team București, din deplasare și Luceafărul Filiași, de acasă, fiind urmate de jocul din Cupa României cu Vulpițele Galbene Roman, programat pe teren propriu, pe stadionul „Lucrețiu Avram”, în data de 24 martie

Programul primei etape

Spre deosebire de primele două grupe ale Ligii a II-a, care au luat stratul încă din 2020, Grupa 3 va debuta duminică, după următorul program: Luceafărul Filiași – Atletic Club Onix 2010, Dream Team București – Măgura 2012 Bacău, CSM Târgu -Mureș – ACS United Bihor. ACS ASU Politehnica Timișoara stă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri