14 aprilie 2024
OpiniiEditorialGăsim și noi o Georgeta Pepene în 2024?

Găsim și noi o Georgeta Pepene în 2024?

Victoria partidului Fratelli d’Italia la alegerile din Peninsulă a stârnit o fremătare europeană ce a devenit isterie românească din cauza propagandei tâmpite și a habarnismului mass media noastre.

Dame și demoazele televizioniste au citit poticnit de pe promter tot felul de aberații despre ”extrema dreaptă”, ”fascism” și ”putinism”, în timp ce trompetele de servici(i)u ale intereselor bruxelleze cucurigau apocalipsa. Într-o Europă în care liderii autentici au fost înlocuiți de funcționari impotenți în slujba multinționalelor, apariția Giorgiei Meloni a însemnat trezirea la realitatea dură a zilelor noastre.

Ea a spus tare, direct și răspicat că italienii sunt loviți de creșterea nebună a prețului la energie, de scumpirea alimentelor și combustibililor, de pierderea drepturilor și a identității personale ori naționale, iar soluția trebuie găsită acasă. Asta în timp ce șefii UE livrează doar bla-bla tehnocrat gol de soluții, sfidător în fața grijilor omenești, dar foarte grijuliu cu interesele megașmecherilor din energie sau a industriei farmaceutice.

Curajul inteligent al celei ce conduce Fratelli d’Italia a dat frisoane momâilor din Comisia Europeană, speriate că a venit cineva care poate încerca măcar să-și scoată țara din șanțul în care a aruncat-o birocrația cu ștaif. Mai mult chiar, în sfidarea oricăror principii ale democrației, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat Italia cu tăierea fondurilor comunitare. De parcă erau banii ei de bere și cârnați la Oktoberfest!

Numai că totul este doar obișnuita amenințare miorlăită către orice țară care are curajul de a ieși din rând pentru a-și găsi salvarea pe cont propriu, în timp ce Bătrânul Continent se scufundă iremediabil. Mesajul de felicitare trimis de Zelenski către Georgia Meloni pentru câștigarea alegerilor a fost încă o palmă peste obrazul buhăit al conțopiștilor ce conduc UE. Iar răspunsul liderei a fost pe măsură:

”Stimate domnule preşedinte Zelenski, ştiţi că puteţi conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertăţii poporului ucrainean. Fiţi tari şi păstraţi-vă credinţa fermă!” Unde-i dragostea pentru Rusia, unde-i fascismul, care sunt pozițiile antieuropene? Nicăieri! Doar puterea de a-ți asuma până la capăt lupta pentru interesele celor care te-au ales și solidaritatea cu cei loviți pe nedrept.

Ei bine, sper din toată inima și cu toată mintea ca în 2024 să pot alege un român (o româncă, de ce nu!?) căruia să-i pese mai mult de mine decât de ordinele venite dinspre Occident. Ca și voi, m-am săturat de îmbâcseala șmenuitorilor din vechile partide, ca și de prostia agresivă a celor mai noi. Italia a dovedit că se poate alege bine în țara ta, pentru țara ta.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri