Pentru mine e limpede ca politicienii nostri chiar se fac ca muncesc. Serios, ei mimeaza in mod profesionist munca, se agata de toate subiectele, dar mai mult asa, ca se se afle in treaba. Pentru ca, garantat, nu vor rezolva nimic…

In fine, nici nu e greu de inteles de ce o fac. Mai intâi de toate, pentru ca sunt instrumentele cele mai facile care-ti garanteaza, tie politicianului, un capital de imagine, numai bun pentru apropiatele alegeri parlamentare. Bunaoara, l-am tot vazut pe actualul edil, inainte de alegerile locale, peste tot locul.

Nu era aglomeratie, iures sau o cearta intre doua babe in care sa nu se bage si el. Asa l-au cunoscut si bacauanii care nu prea citesc presa, nici nu se uita la TV, pentru ca pur si simplu nu au ori problemele vietii le ocupa tot timpul. Cert e ca, la final, au stiut unde sa puna stampila. Partidele politice si-au instruit membrii sa fie cât mai vizibili, sa bombardeze mass media, sa se bage in seama cu te miri ce flecustet, important e sa fie acolo, la vedere.

Acum, cu panarama apei care nu doar le-a intarit bicepsii bacauanilor, ci le-a dat apa la moara si politicienilor. Mintenas au inceput sa faca gargara cu ea: ca fostul a fost cum a fost, ca directorul companiei de apa sta de prea mult timp pe scaunul ala, ca are leafa prea mare, ca acum si-a luat concediu pen’ca nu stiu ce etc etc.

Dom’le, admit ca nu e o chestiune minora problema apei. Si ca Necula a aratat ca se implica. Sa dea Dumnezeu sa fie asa de implicat in treburile noastre si peste un an, doi ori tot mandatul! La fel o facea si fostul, in primii ani: se poza pe toate santierele, la toate taierile de panglici, la toate târgurile s.a.m.d.

In fine, problema mea e ca mai sunt si altii la fel de vocali, care se cocoata pe valul scandalului apei (pentru a se face vizibili, evident), când cel mai bine ar fi fost sa-si puna osul a pentru a demara sau a continua proiectele comunitatii. Poate asa imi mai pot câstiga increderea ca sunt, intr-adevar, pentru Bacau si nu doar pentru ciolan.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ