Vremea nabadaioasa nu i-a oprit pe credinciosii catolici bacauani care au dorit sa participe sâmbata, 14 mai, la traditionalul pelerinaj organizat de Rusalii catre biserica-sora din satul Barati. Inarmati cu umbrele si haine de ploaie, acestia au pornit la drum, ocolind baltoacele, cu icoana Maicii Domnului in frunte.

De la ora 18.00, din Parcul Trandafirilor din Bacau, credinciosii au pornit spre Biserica “Coborârea Duhului Sfânt” din Barati.

Numarul pelerinilor crestea vazând cu ochii pe masura ce procesiunea se indrepta spre iesirea din Bacau de pe Calea Moinesti. Pasii lor au fost binecuvântati pentru ca ploile au contenit, iar procesiunea a fost strabatuta fara probleme, in rugaciune si imnuri de slava.

La poarta bisericii, au fost intâmpinati de catre fratii intru credinta in frunte cu parintele-paroh Andrei Cocianga. Acesta a tinut un cuvânt de bun-venit prin care le-a multumit pelerinilor pentru momentul de credinta oferit celorlalti.

Sfânta Liturghie a fost celebrata in lumina blânda a apusului de soare, corului bisericii suprapunându-i-se “muzica” naturii renascute in acest mijloc de mai. Despre sarbatoarea de duminica a vorbit si pr. dr. Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru familii.

“Sfântul Duh este suflul lui Dumnezeu care l-a creat pe om, suflul lui Dumnezeu care a facut Biserica si care ne-a dat noua viata. Dar, mai presus de toate, este Iubire si Respect” a subliniat parintele Felician in predica sa.

O data cu lasarea intunericului, s-au aprins facliile si candelele, iar cei prezenti, copiind cu luminile din palmele lor cerul instelat, au pornit pe urmele icoanelor Sfintei Fecioare intr-o procesiune pe ulitele din satul Barati. La finalul acestei zile, impreuna cu binecuvântarea de la sfârsitul liturghiei, a ramas promisiunea unei noi comuniuni in rugaciune.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ