– Garnizoana Bacau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Primaria Bacau l-au comemorat in Parcul Trandafirilor, pe eroul mr. Constantin Ene, in zi cu tripla semnificatie istorica – pe 9 Mai, bacauanii au sarbatorit „Ziua Independentei de Stat a României”, „Ziua Victoriei Natiunilor Unite” si „Ziua Europei”

Sarbatoarea cu tripla semnificatie istorica a avut parte de toate onorurile cuvenite. Militarii din Garnizoana Bacau, reprezentantii Primariei Bacau, cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau si Muzica Militara le-au vestit bacauanilor prin glasul col. (r) Paul Valerian Timofte ca pe 9 Mai sarbatorim „Ziua Independentei de Stat a României”, „Ziua Victoriei Natiunilor Unite” si „Ziua Europei”.

Evenimentul s-a consumat in Parcul Trandafirilor, in fata bustului eroului bacauan mr. Constantin Ene, acolo unde, Muzica Militara a deschis evenimentul cântând Imnul national al României. Apoi, autoritatile locale, pompierii si militarii din Garnizoana Bacau au ascultat slujba religioasa tinuta de un sobor de preoti in cinstea eroilor neamului.

Despre insemnatatea zilei de 9 Mai, au vorbit col. (r) Paul Valerian Timofte, cdor. Nicolae Grigorie, cmdt. Garnizoanei Bacau si viceprimarul cu atributii de primar, Ilie Birzu. Pe ritmurile Rugii militare, organizatorii evenimentului au depus coroane de flori la bustul eroului mr. Constantin Ene. Dupa incheierea festivitatii, Muzica Militara a continuat sa cânte in Parcul Trandafirilor pret de o ora.

Prestatia instrumentistilor a fost aplaudata la scena deschisa de publicul spectator atras de acordurile fanfarei. Un alt punct de atractie a fost acela reprezentat de soldatii din „Traditia Militara Regimentul 3 Grivita”, elevi ai Colegiului Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, coordonati de lt. col. (r) Stelian Cojocaru. Alaturi de el, cinci tineri au imbracat uniforme de artileristi si dorobanti, pentru a arata generatiei actuale cum se imbracau soldatii la 1877.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ