– cpt.cdor. Voicu Ionut Socae si-a pierdut viata in urma unui accident aviatic, petrecut in Republica Moldova – la inceputul lunii iunie, el se afla la bordul unui elicopter SMURD si executa o misiune de salvare alaturi de alti trei colegi

A sunat “alarma” Imparatului Ceresc si cpt.cdor. Voicu Ionut Socae, iar acesta a raspuns “prezent”. Bacauanul care si-a pierdut viata intr-un tragic accident aviatic petrecut in Republica Moldova, in urma caruia patru persoane au decedat, a fost condus duminica pe ultimul drum.

Trupul neinsufletit al pilotului a fost adus in tara si depus la Biserica “Invierea Domnului” din Bacau. Duminica, familia, rudele, colegii, prietenii si cei care l-au cunoscut, si-au luat ramas bun de la Voicu Ionut Socae. Un sobor de preoti au tinut un ceremonial religios, iar colegii din Garnizoana Bacau au organizat un ceremonial militar.

PUBLICITATE

La inmormântare, a fost prezent generalul de flotila aeriana Cristinel-Reliu Ion, inspector general in cadrul Inspectoratului General de Aviatie. Dupa ceremonia religioasa, acesta l-a decorat post-mortem pe cpt.cdor. Voicu Ionut Socae in grad de cavaler, cu ordinul pentru merit.

“Pentru inaltul professionalism, umanism sI spiritual de sacrificiu dovedit in numeroase actiuni de salvare de vietI omenesti, presedintele României, decreteaza: se confera post-mortem ordinul de merit in grad de cavaler cu insemne pentru military, cpt.cdor. Voicu Ionut Socae”, a declarat Gral. de Fl.Aer. Cristinel-Reliu Ion, inspector sef la Inspectoratul General de Aviatie.

[wonderplugin_gallery id=”583″]

Slujba religioasa a fost urmata de un ceremonial militar, din care nu au lipsit salvele de foc si survolul a doua elicoptere militare, din care, colegii au aruncat flori. La eveniment au participat si oficiali din Republica Moldova, care, au transmis condoleante familiei indurerate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ