Sapte clase de a XII-a. Aproape 200 de elevi. Multi dintre ei olimpici, multi admisi deja la universtitati din strainatate. Sase clase de matematica informatica, din care una intensiv engleza si una intensiv informatica, dar si o clasa de filologie.

Sapte profesori diriginti emotionati, dar si un colectiv de cadre didactice mândre ca, inca o data, la fel ca in fiecare an, au putut participa alaturi de … excelenta de la „Vranceanu”, in traditionala defilare prin centrul orasului.

A urmat apoi si la cursul festiv, organizat la Teatrul de Vara, a promotiei 2016 de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, cel care, in urma cu 12 ani, a fost primul care a pornit seria traditonalelor de acum marsuri prin oras.

PUBLICITATE

Defilarea elevilor „vranceni” a avut de toate: majorete, mascota, megafon cu muzica de fanfara, baloane albastre, robe, elevi, profesori, vuvuzele, flori, bucurie si… ploaie. Ploaie in rafale. O noua promotie deosebita, cu rezultate foarte bune, plina de entuziasm, dupa cum au spus chiar profesorii care i-au indrumat in tot acest timp. Marsul absolventilor a incântat pe toata lumea, pe tot traseul, de la Statuia Stefan cel Mare pâna la primarie, pentru ca apoi sa se opreasca in fata Parcului Cancicov, unde clipele unice au fost imortalizate in poze.

„Sunt mândru ca am fost directorul acestei generatii de absolventi. Sunt mândru, asa cum sunt an de an, de elevii nostri. Rezultatele lor ne bucura in aceeasi masura. Sunt elevi foarte buni, cu medii foarte mari, cu care ne mândrim, repet, si ne vom mândri in continuare, pentru ca sunt convins ca aceste rezultate vor continu si in urmatoarea etapa din viata lor”, a declarat, la ceas aniversar, prof. Gabriel Andrei, directorul CN “Gh.Vranceanu”.

Intr-o atmosfera incendiara, care a inundat sala teatrului, absolventii si-au luat cu greu ramas bun de la anii de liceu, dar au promis ca vor merge inainte cu spiritul de “Vranceanu – cel de neinvins”, titlul imnului colegiului din Bacau.

Sase elevi de la acest colegiu sunt „nominalizati” pentru titlul de sef de promotie. Sunt sase elevi care au terminat liceul cu media 10 pe linie. Departajarea se va face in functie de notele de la examenul de bacalaureat, iar daca si atunci va exista egalitate se va tine cont de rezultatele obtinute la olimpiadele scolare. Cei sase elevi sunt: de la clasa a XII-a A – Raluca Darauta, Iustina Grosu si George Umbrarescu, de la a XII-a B, Cristina Popa si Gabriel Danut Matei, iar de la clasa a XII-a E, Vlad Coteanu.

[wonderplugin_gallery id=”563″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Si Vranceanu si Ferdinand sunt licee in care elevii sunt nefericiti, stresati de teme muuuulte, de profesori rigizi si incapatanati care au uitat ca si ei au fost elevi candva iar acum se cred “zei” la catedra ! Memorare fff multa, ani si ani si inaltimi si munti si vai si domnitori si formule si ore si ore in care elevii fac toata ziua acelasi lucru : tocesc sa nu-si dezamageasca profesorii si parintii ! In clase unde e incurajata concurenta ( nedreapta uneori pt ca unii elevi sunt preferati (cei ce fac “prega” la proprii profi) NU se pot lega prietenii ! E normal sa nu fie prieteni si concurenti intre ei !
  Accentul se pune pe olimpiade si concursuri care sa “ingroase” mapa unor profesori nesatui de concedii si bani si pregatiri si orgolii !!! Elevii care termina nu vor dobandi nici o cultura , nici o formare de vreun fel…. – vor fi valize de informatii care se vor uita in timp… Nu e de mirare ca exact in aceste “licee de frunte” la pauza, poarta scolii se aglomereaza de fumatori (unii chiar de etnobotanice) si de elevi cu fete triste , posomorate care intuiesc sau simt ca putini vor face/lucra/trai cum si-ar dori intr-o tara in care scoala a devenit una a profesorilor care i-a cam uitat pe elevi…. In rest ….vorbe , fala, mandrie efemera, laude care nu tin de foame si nu stau la temelia viitorului nimanui !!!! Sa auzim (si eventual sa ne fie) de bine … !

 2. bravo parinte! ai dreptate. pe de alta parte nici in liceele unde nu se invata nimic si in pauze e timp de batai, jocuri de noroc, camatarie etc. (chiar si in timpul orelor!) ->nici acolo nu e bine. acolo nu au fete posomorate ci acolo e o fericire continua. acolo oare e bine domnule parinte?! oare unde e bine totusi… tare m-as bucura sa aud unde ar fi bine…

 3. Cu viaţa-piept

  La noi, în mai, e mare sărbătoare,
  E scoasă tinereţea la plimbare!
  Trec liceeni, în grupuri, pe centrul băcăuan,
  Îşi fac intrarea-n viaţă, în fiecare an.

  Sunt zgomotoşi, şi veseli, şi plini de-acea mândrie –
  De forţă tinerească – mereu la datorie!
  Atrag priviri plăcute oricărui trecător
  Şi-n gând, urări de bine în viaţă, tuturor!
  (Cu modestie, Ioana Iordache)

LĂSAȚI UN MESAJ