„Un vis”, „o investitie mult asteptata”, „o lucrare ampla”, asa a fost numit bacul din Furnicari, lansat la apa, miercuri, de Veronica Dontu, primarul comunei Tamasi. Zeci de locuitori au infruntat vântul taios pentru a participa la inaugurare si a face prima plimbare cu podul plutitor. Consiliul Judetean, partener al Primariei Tamasi in acest proiect, a fost reprezentat de vicepresedintele Ionel Floroiu.

Oaspetii au fost intâmpinati cu pâine si sare de copii imbracati in costume populare, frumusei si imbujorati de emotie. Ionel Floroiu si Veronica Dontu au taiat panglica, dupa care primarita i-a invitat pe toti cei prezenti sa urce pe bac. Slujba de sfintire a fost oficiata de pr. Sorin Popica din Tamasi si pr. Liviu Danila din Chetris. „Aceasta punte ne apropie la 5-6 km de orasul nostru.

Este o lucrare ampla, o lucrare la care doamna primar a visat multa vreme si pe care, iata, a finalizat-o azi” a spus parintele Popica, laudând investitia, apoi a adaugat ca „de azi inainte voi face 7 km de la mine, de acasa, in loc de 21 km.” Veronica Dontu a marturisit ca a fost un obiectiv greu de construit deoarece nu se gasea o firma specializata. „Trebuie sa multumesc Consiliului Judetean Bacau pentru ca investitia a fost realizata cu sprijinul major al Consiliului Judetean” a spus primarita, apoi le-a amintit celor prezenti ca vechiul bac, chiar daca era unul primitiv, a rezistat 50 de ani. „Sper ca macar inca 50 de ani sa functioneze si acesta!”

PUBLICITATE

O investitie pentru care s-a luptat…

Drumurile sunt asfaltate, exista retea de apa-canal, after school, pod plutitor si multe altele, prin urmare edilul trebuie sa se gândesca, de acum, si la turism. „Punem in practica, astazi, o investitie pentru care doamna primar s-a luptat foarte mult, a declarat Ionel Floroiu. Bacul e foarte important deoarece ii va ajuta pe cetatenii din Tamasi sa scurteze distantele, dar si din perspectiva turistica, asa cum isi doreste Veronica Dontu, iar eu sunt sigur, asa cum o cunosc, ca va reusi sa faca ce si-a propus.”

Primarita vrea sa dezvolte fermele piscicole si sa amenajeze, in padurea Racova, trasee pentru biciclisti deoarece tinerii sunt tot mai interesati de miscare. „Vor veni cu bicicletele din Bacau, vor trece Siretul cu bacul, apoi se vor plimba prin padurile noastre. Si elevii nostri, mai ales cei care invata in liceele din sudul Bacaului, vor putea face naveta cu bicicleta”, a declarat edilul.

Dupa spargerea sticlei cu sampanie, un moment care a dat ceva emotii, Veronica Dontu i-a mai invitat o data pe locuitori la prima plimbare cu bacul. Au ramas pe mal doar vreo zece babute mai tematoare. „Doamna primar, sa stiti ca acestia, care nu urca, sunt reprezentantii Opozitiei”, a strigat un mucalit, stârnind hohote de râs. In final, au mai urcat trei pasageri, dupa care bacul s-a desprins si a pornit spre celalalt mal al Siretului.

[wonderplugin_gallery id=”523″]

Proiectul “Varianta de traversare a râului Siret in dreptul localitatii Furnicari” are o valoare de 1,328 milioane de lei, in care este inclus si buldozerul care va intretine canalul. Investitia a fost finantata de Consiliul Judetean (CJ) Bacau in parteneriat cu Primaria Tamasi. Contractul a fost câstigat la licitatie de asocierea Luxtrans SRL Adjud, BOATS SRL Galati si Aria Construct SRL Tulcea si a cuprins lucrari hidrotehnice, lucrari de amenajare a rampelor de acces si de construire a bacului propriu-zis. In prima saptamâna de la lansare, transportul este gratuit, urmând ca in prima sedinta a Consiliului Local sa se aprobe tarifele. Bacul va circula in fiecare zi

.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Mi-ati rascolit amintirile cu acest articol! Si eu am trecut Siretul cu bacul cel vechi! Incepand de prin 1957(poate si mai devreme) cetatenii din zona Horgesti plecau cu carutele incarcate cu pepeni la vanzare in pietele orasului Bacau.Copil fiind, parintii ma luau cu ei la oras si-mi facea un loc de dormit in paie , . printre pepeni .Se pleca seara , pe un drum de tara, pe Valea Fantanii , prin padurea de la Drogu si se trecea Siretul pe un pod de lemn sprijinit de un odgon, care unea malurile apei, la Furnicari.
  Ani de-a randul m-au urmarit acele imagini !Sper sa am ocazia de a mai traversa o data Siretul dar cu bacul cel nou.

 2. Poate cu alt candidat/candidata! Oare un pod nu era mai bun? Ca pretul acestui bac e imens! Doar nu e ferry-boat! Dar, probabil, au fost niste parandaraturi consistente! Chestia cu turismul e amuzanta! Poate turism “de gratar”!

 3. Ce frumos…îmi amintesc cu multa nostalgie ca în anii 1980 mătușa mea făcea serviciul în acest loc! Deși am fost de puține ori mi-a rămas o amintire indelebila!

 4. Santeti batuti in cap . Doamna primar a facut TOT TIMPUL cate ceva bun pentru comuna.
  NIMENI in afara de ea nu a reusit sa ridice comuna in picioare.
  Carcotasi ca voi nu au ce comenta la adresa ei, santeti niste jigodii ,probabil sustinatori a vre-unui candidat la primaria Tamasi. Asa ca va zic GURAAAAAAA MICA …,ca nu stiti ce vorbiti..

  • Este rușinos acest proiect…. Nici măcar la tăierea panglicii nu a putut trece pe malul celălalt…. Cred ca investiția este colosalala …. Dar proiectul făcut fără răspundere (doar pt fonduri de la consiliul local ) !!! Este rușinos!!!!!!! Cu banii investiți se putea face un pod nu un asa zis (bac) care nu are nici o treaba cu realitatea!!!!! In ce an trăim ????????? Bani au fost !!!!!! Si cât costa acest proiect?

 5. O comună foarte frumoasă, apă, canalizare, drumuri comunale asfaltate, bac, parc în centru comunei. Cinste acestei doamne primar. Daca doriți să vedeți un primar și mai gospodar vă invit la Buhoci, drumuri neasfaltate, canalizare care durează de 5 ani să îi de drumu, la Coteni nici nu a ajuns, apă stă îngropată de 5 ani, și mult (chetriș pi ulițe). Cinste consilierilor în frunte cu Olguța și cu primarul liberal care habar nu are ce drumuri naționale trec prin comună.

  • Foarte adevarat ca avem o comuna frumoasa.Eu ma mandresc cu asa primar si doresc la cat mai multe comune sa aiba asa primar k al nostru. Sa urmariti filmarile mele de pe facebook ca avem asfalt si santuri pana in padure , apa si canalizare, parculet cum avem noi nu stiu in ce comuna mai gasiti.

 6. Era mai indicat un pod decît un bac. Pe pod poate trece oricind si la orice ora oricine doreste. Am copilarit in Furnicari si am trecut de nenumarate ori cu podul,state-am cu orele sa se adune mai multa lume sa te poata treaca!

LĂSAȚI UN MESAJ