291 de elevi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” (CNVA) Bacau, impartiti pe 10 clase – cinci de uman (filologie, stiinte sociale) si cinci de real (matematica / informatica si stiinte ale naturii), si-au strigat vineri, 27 mai, bucuria in strada. A fost, si pentru ei, cursul festiv, asta dupa traditionala defilare prin oras, care a inceput la ora 11.00, din fata colegiu, si a continuat pe traseul Ateneu – Prefectura – Primarie – Teatrul de Vara, unde s-a sarbatorit finalul anilor de liceu. Ansamblul „Ciucurelul” (condus de prof. Mitica Pricopie), emblema institutiei de invatamânt, a deschis defilarea, din care nu au lipsit voia buna, vuvuzelele, hora si muzica populara.

Fiecare clasa a purtat robe, de culori distincte, dar si pancarde pe care erau scrise sloganuri de tipul „Ai curajul sa-ti asculti inima si intuitia. Ele stiu deja ce vrei tu sa devii cu adevarat”, „And so the adventure begins!” (Asa incepe aventura!), „Am fost si vom fi mereu o legenda” sau „Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul”. Le-au fost alaturi profesori, colegi, prieteni si parinti.

„Este o mare sarbatoare pentru Colegiul National «Vasile Alecsandri», pentru ca termina o generatie numeroasa, valoroasa, cu tineri ambitiosi si performanti care vor pleca in cele mai mari universitati din tara si din strainatate. Suntem mândri de ei si le dorim mult succes in cariera si in viata”, a declarat prof. Calin Boamba, directorul colegiului.

Anul acesta, CNVA are trei sefi de promotie, care au finalizat anii de liceu cu media generala 9.99. Sunt trei eleve, de la clasele a XII-a B, filologie, bilingv engleza – Elena Madalina Cioineag si Thea Hatman, si de la clasa a XII-a J – Anca Teodora Solot, de la matematica / informatica.

„Este un sentiment foarte placut sa fii sefa de promotie. Am mai fost si in gimnaziu, dar acum, la liceu, e altceva. Nici nu-mi vine sa cred. Nu se compara cu ce e acum. Sentimentele si emotiile te coplesesc. Sunt foarte fericita, mai ales ca am defilat in centrul, am simtit ca totul este bine si ca va fi bine. In viata mea va urma Facultatea de Drept la Cluj, iar apoi, imi doresc o cariera de diplomat, undeva, nu stiu inca. Mai este pâna atunci.”
Elena Madalina Cioineag, clasa a XII-a B, sefa de promotie CNVA 2016

[wonderplugin_gallery id=”565″]

„Sunt complesita. Nu ma asteptam sa ajung sefa de promotie, la fel ca Madalina. Suntem prietene, suntem din aceeasi clasa, mereu am fost impreuna si ma bucur ca impreuna suntem si sefe de promotie, alaturi si de Anca. Ne bucuram ca putem imparti acest titlu. E un sentiment foarte frumos. Succes tuturor colegilor, bafta, noroc, sa se concentreze, sa fie resposabili. Vom pastra legatura intre noi, chiar daca vom fi departe. Eu, cu siguranta, voi fi departe, la 3.000 de kilometri, pentru ca deja am fost admisa la o facultate din Marea Britanie, la literatura engleza.”
Thea Hartman, clasa a XII-a B, sefa de promotie CNVA 2016

„Ma simt mândra. Sunt mândra ca onorez acest liceu, ca am intrat in acest liceu si ca, acum, il termin asa de frumos. Sunt momente unice. Le urez tuturor colegilor mei mult succes, multa incredere in ei si sa mearga inainte, intotdeauna. Eu ma voi indrepta spre Politehnica de la Bucuresti.”
Anca Teodora Solot, clasa a XII-a J, sefa promotie CNVA 2016PUBLICITATE