291 de elevi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” (CNVA) Bacau, impartiti pe 10 clase – cinci de uman (filologie, stiinte sociale) si cinci de real (matematica / informatica si stiinte ale naturii), si-au strigat vineri, 27 mai, bucuria in strada. A fost, si pentru ei, cursul festiv, asta dupa traditionala defilare prin oras, care a inceput la ora 11.00, din fata colegiu, si a continuat pe traseul Ateneu – Prefectura – Primarie – Teatrul de Vara, unde s-a sarbatorit finalul anilor de liceu. Ansamblul „Ciucurelul” (condus de prof. Mitica Pricopie), emblema institutiei de invatamânt, a deschis defilarea, din care nu au lipsit voia buna, vuvuzelele, hora si muzica populara.

Fiecare clasa a purtat robe, de culori distincte, dar si pancarde pe care erau scrise sloganuri de tipul „Ai curajul sa-ti asculti inima si intuitia. Ele stiu deja ce vrei tu sa devii cu adevarat”, „And so the adventure begins!” (Asa incepe aventura!), „Am fost si vom fi mereu o legenda” sau „Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul”. Le-au fost alaturi profesori, colegi, prieteni si parinti.

„Este o mare sarbatoare pentru Colegiul National «Vasile Alecsandri», pentru ca termina o generatie numeroasa, valoroasa, cu tineri ambitiosi si performanti care vor pleca in cele mai mari universitati din tara si din strainatate. Suntem mândri de ei si le dorim mult succes in cariera si in viata”, a declarat prof. Calin Boamba, directorul colegiului.

PUBLICITATE

Anul acesta, CNVA are trei sefi de promotie, care au finalizat anii de liceu cu media generala 9.99. Sunt trei eleve, de la clasele a XII-a B, filologie, bilingv engleza – Elena Madalina Cioineag si Thea Hatman, si de la clasa a XII-a J – Anca Teodora Solot, de la matematica / informatica.

„Este un sentiment foarte placut sa fii sefa de promotie. Am mai fost si in gimnaziu, dar acum, la liceu, e altceva. Nici nu-mi vine sa cred. Nu se compara cu ce e acum. Sentimentele si emotiile te coplesesc. Sunt foarte fericita, mai ales ca am defilat in centrul, am simtit ca totul este bine si ca va fi bine. In viata mea va urma Facultatea de Drept la Cluj, iar apoi, imi doresc o cariera de diplomat, undeva, nu stiu inca. Mai este pâna atunci.”
Elena Madalina Cioineag, clasa a XII-a B, sefa de promotie CNVA 2016

[wonderplugin_gallery id=”565″]

„Sunt complesita. Nu ma asteptam sa ajung sefa de promotie, la fel ca Madalina. Suntem prietene, suntem din aceeasi clasa, mereu am fost impreuna si ma bucur ca impreuna suntem si sefe de promotie, alaturi si de Anca. Ne bucuram ca putem imparti acest titlu. E un sentiment foarte frumos. Succes tuturor colegilor, bafta, noroc, sa se concentreze, sa fie resposabili. Vom pastra legatura intre noi, chiar daca vom fi departe. Eu, cu siguranta, voi fi departe, la 3.000 de kilometri, pentru ca deja am fost admisa la o facultate din Marea Britanie, la literatura engleza.”
Thea Hartman, clasa a XII-a B, sefa de promotie CNVA 2016

„Ma simt mândra. Sunt mândra ca onorez acest liceu, ca am intrat in acest liceu si ca, acum, il termin asa de frumos. Sunt momente unice. Le urez tuturor colegilor mei mult succes, multa incredere in ei si sa mearga inainte, intotdeauna. Eu ma voi indrepta spre Politehnica de la Bucuresti.”
Anca Teodora Solot, clasa a XII-a J, sefa promotie CNVA 2016

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce poarta roba la absolvirea liceului?. Mai frumos ar fi fost daca ar fi defilat in uniforma liceului.
    Deasemeni, nu inteleg rostul galagiei pe care o fac in general absolventii atunci cand marsaluiesc prin centrul orasului. Ce inseamna sa strigi cat de tare poti ,,doisprezece A/B/C…..,, ? E deranjant. Ar putea sa cante, de exemplu, un imn al liceului sau poate cateva instrumente muzicale care sa acompanieze aceste marsuri- toate acestea pentru a fi o bucurie şi pentru cei care ii vad si asculta voluntar sau involuntar.

  2. Si Alecsandri si Vranceanu si Ferdinand & etc, sunt licee in care elevii sunt nefericiti, stresati de teme muuuulte, de profesori rigizi si incapatanati care au uitat ca si ei au fost elevi candva iar acum se cred “zei” la catedra ! Memorare fff multa, ani si ani si inaltimi si munti si vai si domnitori si formule si ore si ore in care elevii fac toata ziua acelasi lucru : tocesc sa nu-si dezamageasca profesorii si parintii ! In clase unde e incurajata concurenta ( nedreapta uneori pt ca unii elevi sunt preferati (cei ce fac “prega” la proprii profi) NU se pot lega prietenii ! E normal sa nu fie prieteni si concurenti intre ei !
    Accentul se pune pe olimpiade si concursuri care sa “ingroase” mapa unor profesori nesatui de concedii si bani si pregatiri si orgolii !!! Elevii care termina nu vor dobandi nici o cultura , nici o formare de vreun fel…. – vor fi valize de informatii care se vor uita in timp… Nu e de mirare ca exact in aceste “licee de frunte” la pauza, poarta scolii se aglomereaza de fumatori (unii chiar de etnobotanice) si de elevi cu fete triste , posomorate care intuiesc sau simt ca putini vor face/lucra/trai cum si-ar dori intr-o tara in care scoala a devenit una a profesorilor care i-a cam uitat pe elevi…. In rest ….vorbe , fala, mandrie efemera, laude care nu tin de foame si nu stau la temelia viitorului nimanui !!!! Sa auzim (si eventual sa ne fie) de bine … !

LĂSAȚI UN MESAJ