Ca in fiecare an, Societatea pentru Cultura si Literatura Româna in Bucovina, Organizatia Bacau, organizeaza o serie de manifestari culturale, dedicate Zilei Bucovinei, sarbatorita pe 28 noiembrie. Capul de afis ar fi trebuit sa fie vernisajul unei expozitii de arta plastica, cu lucrari ale artistilor participanti la editia a III-a a Taberei de pictura de la Straja, judetul Suceava, vernisaj planificat la Galeria ALFA din Bacau.

Deoarece blocul unde este amenajata galeria (str. Marasesti) are „bulina rosie”, in conformitate cu Legea 282/2015, care prevede, printre altele, suspendarea oricaror activitati cu publicul in aceste imobile, conducerea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, care administreaza sala de expozitii, a luat decizia de a suspenda orice activitate, pâna la „noi ordine”. In aceste conditii, vernisajul expozitiei a fost amânat pentru luna ianuarie, insa va avea loc la Galeria Frunzetti (vis-avis de Luceafarul).

Cu toate acestea, presedinta SCLRB, Elena Bostan, ne-a informat ca, vineri, 27 noiembrie, ora 17.00, la Galeria Frunzetti, se vor desfasura celelalte manifestari, cum sunt evocarea zile de 28 noiembrie (prof. Alin Popa), Tabara de la Straja – loc de creatie si de istorie (critic Iulian Bucur), „Omagiul Bucovinei” – lansarea a doua volume semnate de Elena Bostan de la Vicov, prezentate publicului de conf. univ. dr. Ioan Danila si prof. Petre Isachi, dar si a unui pliant dedicat acestui eveniment, realizat de Aurica si Ciprian Iftimiu. Nu vor lipsi muzica si poezia, adecvate acestei importante sarbatori pentru natia româna.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ