Sunt multe tendințe în moda de primăvară, din care puteți alege, ținând cont de preferințe și de ceea ce vă avantajează. Orientați-vă spre culori pastelate, fiindcă ele domină, pe ansamblu, cam toate ținutele, dar vedete absolute sunt coraiul și galbenul electric, solar, care transmite o energie extraordinară. O stare de efervescență. Eu am o slăbiciune pentru florile galbene, pentru magnificii trandafiri de Ispahan, pentru crizantemele mari, rotunde, bogate, ca niște bulgări de soare, dar și pentru narcise, sânziene, micsandrele sălbatice sau diafanele păpădiii, care mă fac mereu să evadez din realitate, purtându-mi gândul în locuri de vis. Așa că aș alege un trenci de piele de culoare galben muștar, pe care l-am admirat îndelung la o defilare de modă. Rămânând la trenciuri, piesă must have în acest sezon, am mai rămas cu ochii lipiți de unul splendid, creat de Gucci.

Și care pare un corespondent al parfumului Flora, arătând ca o minunată grădină înflorită, pe un fond închis, bleumarine.
Am remarcat apoi multe costume taior, cu pantaloni, toate extrem de feminine prin culorile pastelate alese dintr-o gamă diversă: rozuri în multe nuanțe, verde lime, mentă, fistic, corai, fucsia, galben citron, turcoaz, etc. O noutate de ultimă oră sunt pantalonii de ciclism, leggins-ii elastici care au invadat moda, fiind combinați cu cămăși foarte largi și cu sacouri. La capitolul utilitarism, la trendul confortabil, așadar, se adaugă salopetele de toate felurile, ținutele safari, jeanșii de culoare baby blue, omniprezentele jachete puffa, puloverele cu logo-uri tricotate.

În zona extravaganțelor sunt mînecile cu volum exagerat, pălăriile cu boruri foarte mari, cu voalete, ochelarii cu formă pătrățoasă, foarte mari și ei, penele, care împodobesc hainele, poșetele, pantofii, botinele sandalele. Au revenit în modă pliseurile, acelea care seamănă cu un origami, și se păstrează, la un loc de prim rang, dantela. Bluze romantice, fuste midi și rochii elegante, toate din felurite tipuri de dantelă, sunt, oricând, opțiuni reușite, cu care mergeți la sigur.

Ce mi-a mai atras în mod special atenția? Ei, da, o tendință teribil de grațioasă, din moment ce este inspirată din garderoba balerinelor, de unde au fost luate și puse în valoare, într-o modă chic urbană, body-urile, fustele de tulle și pantofii balerini cu funde. Delicios, ultrafeminin!