Insulele Galapagos, unele dintre cele mai izolate de pe glob, m-au fascinat mereu. Aceasta splendida izolare in apele Oceanului Pacific a avut ca efect aparitia unor specii de animale si plante cu statut de unicat. Iguanele marine de aici, de pilda, sunt singurele iguane de acest fel din lume, ca si pinguinul de Galapagos, singurul pinguin tropical cunoscut pe Terra.

Stiinta datoreaza enorm de mult insulelor Galapagos, din perspectiva intelegerii evolutiei biologice… Sincer, am invidiat mereu Ecuadorul, statul care administreaza aceste nepretuite insule. Cu invidie, mereu m-am gândit de ce n-avem si noi un Galapagos al nostru… Zilele trecute m-am lecuit de invidie, intrucât am constatat ca avem si noi o minunatie de Galapagos, varianta electorala…

In Galapagosul nostru electoral – populat, ca sa ne intelegem, de fiinte umane – intâlnim exemplare unicat. Oricât v-ati da silinta, pe niciun alt meridian nu veti gasi asa ceva. Iata ce-am descoperit in aventurile noastre noastre cognitive… Ne-a atras atentia acest ciudat homo religiosus sezonier, de campanie electorala.

Fapturi ciudate care n-au trecut de pragul bisericii decât doar la propriul botez au stat, vreme de o luna, la slujbele religioase, revendicând spatiul din proximitatea altarului ca pe timpii electorali de antena. Dar gata: cazna e pe terminate pentru aceste efemeride electorale care vor reinvia peste patru ani. A aparut in peisajul electoral si caricatura lui Demostene, retorul. Caricatura, care a absolvit cursurile scolii profesionale cu popasuri de doi ani intr-o clasa, oferă spectacole de circ oratoric. Mascaricii de circ sunt la degetul lor mic.

Somerul-candidat este ultima specie pe care o semnalam, deocamdata. Specia asta a esuat in toate (afaceri, locuri de munca, delatiuni, aventuri prin canalizarile occidentale, plata impozitelor si amenzilor) si-acum vrea sa fie primar sau (macar) consilier. Studiul speciilor unicat din Galapagos ne ajuta, spuneam, sa pricepem evolutia biologica. Cercetarea speciilor unicat din Galapagosul electoral arunca lumini generoase catre perspectiva involutiei biologice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ