Festivalul International al Recitalurilor Dramatice “Valentin Silvestru”

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau organizeaza, în perioada 8 – 16 aprilie, cea de-a XXII-a editie a Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”.

Continuator în haine noi al proiectului initiat la începutul deceniului al optulea al secolului trecut de criticul de teatru Valentin Silvestru, drept care, în semn de omagiu, manifestarea va purta de acum numele sau, proiect continuat sporadic în anii 1990 si apoi, timp de zece editii, dupa 2004, sub titulatura Festivalul International al Recitalurilor Dramatice «Gala STAR», Festivalul International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” se adreseaza artistilor cu posibilitati de expresie deosebite, exercitate de un singur actor în aceeasi unitate de timp si spatiu, în formule de tipul: Monodrama, Teatru-dans / pantomima, Impro / stand-up, Animatie, Visual & digital art. Juriul va acorda câte un premiu pentru fiecare sectiune, în valoare de 2.000 de euro, si un Mare Premiu în valoare de 7.000 de euro. La acestea se adauga, conform traditiei, Premiul onorific „Stefan Iordache”, acordat de elevi din liceele municipiului Bacau, si Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”.

Ca si la editiile precedente ale Galei, se va desfasura si Concursul de Dramaturgie – Monodrama, deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesa de teatru originala, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc., care sa presupuna, însa, prezenta în spatiul de joc a unui singur actor.
Rezultatele concursului vor fi anuntate pâna la data de 25 martie 2016, iar Premiul de Dramaturgie-Monodrama „Valentin Nicolau” va fi decernat în cadrul Festivalului, valoarea lui fiind de 1.000 de euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Domnule Gigi;
  Atentie mare la ce scrie pe ziar,deci nu ai verificat???!!!
  Daca festivalul se desfasoara intre 08-16 Aprilie,cum dracu Rezultatul se da inainte
  pe 25 MARTIE?????!!!!.
  Si apropo cine suporta aceste premii in EURO???!!!.

  • Domnu’ Fanica, citeste dumneata mai atent si o sa vezi ca e vorba de doua lucruri diferite: festivalul de teatru care se desfasoara intre 8-10 aprilie si concursul de dramaturgie, care se desfasoara inainte si care va avea reazultatele pe 25 martie. Dramaturgie inseamna ca e concurs pentru scris piese de teatru, festival de teatru inseamna ca se joaca pe scena. A ajuns internetul la toti prostii…

LĂSAȚI UN MESAJ