Cu toate ca fondurile de premiere pentru o parte din sportivii si antrenorii bacauani cu rezultate in anul competetional 2015 au fost aprobate din luna ianuarie, Gala Sportului Bacauan a avut loc vineri, 25 martie, de la ora 18.00, la Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov”.

Trebuie sa spunem din start ca, ultima gala de premiere a sportivilor nostri a avut loc in decembrie 2013. Evenimentul de vineri seara, ca mai toate activitatile organizate pe la noi (pe stil românesc-n.r.), a inceput cu o intârziere de 20-25 de minute. Situatia a fost creata de prezenta slaba a invitatilor, dar si a premiantilor, având in vedere ca foarte multi dintre sportive erau plecati in competetii.

Seara a debutat cu un moment artistic, pus in scena de elevi ai Colegiului National de Arta “George Apostu”, intre care s-au numarat fostii concurenti la emisiunea “Vocea României” Andrei Ciobanu si Stefan Liche, precum si Malina Avasiloaie (fosta concurrenta la “X-Factor”).

PUBLICITATE

Dupa prestatia acestora, frâiele evenimentului au fost preluate de Ionut Tomescu, in calitate de prezentator. In prima faza au fost invitati sa ia un loc pe scena Ilie Birzu, primar interimar si cei doi viceprimari, Raluca Nastase si Radu Ababei, dupa care au fost prezentati invitatii de seama a serii: Camelia Potec-presedinta Federatiei Române de Natatie si Pentatlon Modern; Anisoara Cusmir-coordonatoarea lotului olimpic de atletism si medaliata cu aur la Olimpiada de la Los Angeles, detinatoarea recordului mondial la saritura in lungime; Vasile Citea-presedintele Federatiei Române de Box.

Dupa terminarea prezentarilor s-a trecut direct la festivitatea de premiere, primul club invitat pe scena fiind Clubul Sportiv “Phi Hau”, Quan Qi Do, cu un numar de 10 sportivi nominalizati. Reprezentantul clubului “Phi Hau” a fost Alin Lungu, care a ridicat placheta si diplomele oferite de municipalitatea bacauana.

A urmat la premiere Clubul Ecvestru “Decebal” reprezentat de Cezar Ivanof care a fost insotit de doi dintre membrii clubului, Razvan Stefanescu si Marius Curca, clubul de calarie având in total patru sportivi premiati. Atentia celor de la primarie a fost indreptata sI catre sportul pentru personae cu handicap, astfel, Asociatia Nevazatorilor din România-Filiala Bacau a primit premii pentru sase sportivi, componenti ai echipelor de futsal si de popice.

Apoi, pe scena a urcat Anisoara Cusmir, care a primit un buchet de flori din partea organizatorilor, coordonatoarea lotului olimpic de atletism al României apreciind eforturile administratiei locale pentru organizarea acestei gale si pentru faptul ca se acorda atât de multa importanta sportului, acordând atât de multe premii practicantilor si tehnicienilor. Revenind la sesiunea de premieri, pe scena a urcat Daniel Zodian, reprezentant al clubului “Bronx Powerlifting Club” care a primit premii pentru patru sportive de la sectia judo. Valerica Dumea a fost invitat pe scena fiind reprezentantul Clubului Sportiv “BAO”-Qwan Ki Do, cu cinci sportivi premiati.

Prezentatorul evenimentului a invitat-o pe scena pe Camelia Potec, presedinta Federatiei Române de Natatie care a primit un un buchet cu flori si care a tinut sa sublinieze ca: “Am incredere ca in acest oras vor fi campioni mondiali si olimpici”. Apoi a fost nominalizat Clubul Sportiv “Saga”-tir cu arcul, reprezentantul clubului in aceasta situatie fiind Ciprian Mazilu, in conditiile in care reprezentantii clubului erau plecati la “nationalele” de la Bucuresti.

Urmatorul club pe lista premiantilor a fost Asociatia “Club Sportiv Lupte” cu patru sportive cu rezultate de exceptie. Lucian Ursu a fost reprezentantul Clubului Sportiv “Dan Botezatu” a carui membri erau plecati la competitii, clubul de arte martiale având patru sportivi premiati. Pe scena a fost invitata Marioara Radu, presedinta Asociatiei Sportive “Arena 2011”, club cu sapte sectii, din rândul carora au fost premiati 13 sportivi.

Apoi a sosit rândul celui de-al treile invitat special sa vina pe scena, presedintele Federatiei Române de Box, Vasile Citea, care a laudat in special boxul bacauan facând precizarea ca jumatate din lotul României sunt de la Bacau si poate cel mai important, seful boxului românesc a dezvaluit ca este in tratative avansate pentru organizarea Campionatului European de Box in orasul lui Bacovia. Gala Sportului a continuat cu premierea sportivilor de la Liceul cu Program Sportiv, aceasta grupare fiind reprezentata de profesorul de inot Dragos Furdu, care a ridicat recompensele pentru doi nominalizati. A urmat premierea sportivilor legitimati la Clubul Sportiv Scolar Bacau, opt sportive de la sectiile atletism, lupte greco-romane si badminton, reprezentantul C.S.S. Bacau la aceasta gala fiind profesorul de atletism Cristi Nemteanu.

Viceprimarul Raluca Nastase a fost prima dintre oficialitati care a fost invitata sa vorbeasca celor prezenti: “Este o atmosfera placuta, eu va felicit pe toti sportivii prezentI aici de fata si va doresc mult success in continuare, cât mai multe premii si cât mai multe performante.” Festivitatea de premiere a continuat cu prezenta pe scena a reprezentantului C.S. Stiinta Bacau, antrenorul de karate Adrian Popa, care a multumit organizatorilor in numele celor 14 sportivi de la sectia karate si componentelor de la echipa de volei.

A venit rândul viceprimarului Radu Ababei sa adreseze câteva cuvinte celor prezenti la sarbatoarea sprtului bacauan: “Este un sentiment placut sa fiu alaturi de atâtea valori ale sportului bacauan, mai ales ca multi dintre cei prezenti mi-au fost studenti. Cu toate acestea, ma inclin in fata voastra, dragi sportivi si antrenori, va apreciez din adâncul inimii si am un singur regret, ca nu va vom putea niciodata sa va rasplatim atât de mult cât meritati.”

Au urmat la premiere sportivii si antrenorii de la cel mai titrat club bacauan, Sport Club Municipal, reprezentati de presedintele Relu Auras, care in numele clubului a oferit trofee invitatilor speciali dar si conducatorilor primariei. S.C.M. Bacau a avut un numar de 17 sportivi premiati de la sase discipline. Dupa acest set de premieri a venit rândul primarului interimar Ilie Birzu sa adreseze câteva cuvinte intregii asistente:

“Este o seara deosebita pentru comunitatea bacauana, avem valori sportive in municipiul Bacau si aceste valori sunt datorita in primul rand antrenorilor lor. Vreau sa le multumesc colegilor mei din Consiliul Local care ne-au sprijinim sa finantam sportul bacauan si aceasta gala, iar voua, sportivilor va urez mult success in continuare.” La final a avut loc premierea sportivilor de la Clubul Sportiv Stiinta Municipal Bacau, reprezentati pe scena Galei Sportului Bacauan de catre Alin Butnaru a instiintat prezenta ca asocialtia pe care o reprezinta a reusit un palmares de 237 de medalii, dintre care 27 internationale, la sase discipline sportive. C.S. Stiinta Municipal a avut 53 de sportivi premiati.
In total au fost premiate 15 cluburi, sumele totale atribuite sportivilor fiind de 154.900 de lei iar arbitrilor 68.700 de lei.

Costul total al Galei Sportului Bacauan a fost de 227.100 de lei.

[wonderplugin_gallery id=”478″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ