11 iunie 2024
Actualitate„Gala portului popular românesc”

„Gala portului popular românesc”

Cu straie colorate și cântece vesele, Slănic-Moldova a găzduit în zilele de 17 și 18 mai 2024 a treia ediție a “Galei portului popular românesc”. Evenimentul, organizat de primăria locală în parteneriat cu Ansamblul “Mugurașii Agășeni”, a adus în prim-plan frumusețea și bogăția tradițiilor populare românești.

Printre momentele deosebite ale galei s-au numărat prestațiile Ansamblului Etnofolcloric “Ștefan Vodă” din satul Căpriana, raionul Strășeni, Republica Moldova, Ansamblului “Mugurașii Agășeni” din Agăș-Bacău și micilor interpreți de la Ansamblul “Cireșica” din Cireșoaia, Slănic-Moldova. Aceștia au încântat publicul cu dansuri și cântece ce reflectă autenticitatea și frumusețea culturii populare românești.

Evenimentul a fost onorat și de prezența a doi distinși reprezentanți ai presei culturale: redactorul șef al revistei “Natura” din Chișinău, Alecu Reniță, și directorul publicației “România Pitorească”, Mihai Ogrinji, care este și președintele Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România. Aceștia au adus în atenția participanților revistele lor, oferind o perspectivă captivantă asupra diversității naturale și culturale a României și Republicii Moldova.“Gala portului popular românesc” a reprezentat nu doar o sărbătoare a tradițiilor autentice, ci și o ocazie de promovare a bogăției culturale a zonelor participante, consolidând legăturile dintre comunități și încurajând conservarea și perpetuarea moștenirii culturale românești.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri