O seară de gală. La propriu și la figurat. Ieri, CSM Bacău și-a premiat cei mai buni sportivi din anul 2018. Evenimentul, derulat la restaurantul „Green Park”, a reunit antrenori, sportivi și conducători ai CSM Bacău, dar și oficialități locale. Totul, într-o atmosferă de mare sărbătoare.

„Este o seară specială, în care ținem să evidențiem eforturile tuturor celor care au contribuit de-a lungul anului la bunul mers al acestui club”, a declarat directorul clubului tutelat de Consiliul Local și Primăria Bacău, Adrian Gavriliu, care a îndeplinit cu succes și rolul de maestru de ceremonii. Invitat pe scenă, primarul Cosmin Necula i-a definit pe sportivii CSM Bacău drept „modele ale României”. Necula a vorbit despre CSM Bacău ca despre „un club de mare succes”, evidențiind rolul directorului Gavriliu:

„Un om profesionist și implicat”. Ca și în 2017, cel mai bun sportiv al anului de la CSM Bacău a fost desemnat halterofilul Ionuț Ilie. Dublu medaliat cu bronz la Europenele de Seniori, Ilie nu a putut fi prezent la ceremonia de aseară, aflându-se în Qatar, unde concurează la „Cupa Qatarului”, competiție ce are și criteriu de selecție pentru Olimpiada de la Tokyo, din 2020. Un alt sportiv al „CSMeilor” ce țintește spre Olimpiada din Japonia este înotătorul Daniel Martin.

„O achiziție de aur, realizată după îndelungate tratative cu SCM Bacău”, așa cum a subliniat Adi Gavriliu, referindu-se la negocierile „la sânge” duse cu celălalt club-far al Bacăului pentru transferul lui Dani Martin. Deși venit la CSM doar de două luni, „Recordinho”, cum mai este alintat înotătorul de 18 ani, a sărit direct pe locul 2 în topul de final de an al „CSMeilor” grație celor două medalii de argint cucerite la Jocurile Olimpice pentru Tineret din Argentina. Podiumul Top 10 CSM Bacău a fost completat cu un pugilist care, în urmă cu 12 luni, s-a clasat „doar” pe locul 4 în ierarhia de final de an: Alberto Biro.

Acum, boxerul antrenat de Relu Auraș și Nicu Cara a ocupat un loc de bronz ca urmare a medaliei de…bronz pe care a cucerit-o în februarie, la Europenele Under 22 de la Târgu-Jiu. Interesant este că, din cei 16 premiați ai CSM Bacău în 2018, șapte s-au regăsit în Top 10 și în 2017. Pe lângă sus-amintiții Ionuț Ilie și Alberto Biro, mai este vorba de halterofila Alice Halmac, atleții Diana Volf și Florin Asmarandei, arcașul Marius Vlad și înotătorul Rareș Drugă. Un moment foarte emoționant a constituit și premierea înotătorului Alexandru Dragoș Hriscu, a cărui poveste de viață a fost relatată recent de cotidianul „Deșteptarea”.

Considerat una din marile speranțe ale natației, motiv pentru care un club ca Marseille a decis legitimarea sa, Alex a fost nevoit însă să-și întrerupă parcursul competițional după ce, in urmă cu doi ani, i-a fost depistată o tumoră la baza craniului. Operat în mai multe rânduri în România și Franța, sportivul format și antrenat de Dragoș Furdu a reușit o recuperare uimitoare, reluându-și activitatea sportiv. Mai mult, la primul său concurs dupa lungă perioadă de inactivitate, Naționalele de Juniori de la Miercurea-Ciuc Alex Hriscu a cucerit bronzul!

Și pentru că ieri Alex a împlinit 16 ani, pe lângă premiul oferit ca ocupant al locului nouă în topul de final de an, CSM Bacău i-a oferit, în ropotele de aplauze ale asistenței, un tort cu o dedicație specială. De la Gala de final de an nu putea lipsi nici cel mai înfocat suporter al CSM Bacău, mascota clubului, „CSMeul” Bako. Numai că, între timp, Bako și-a gasit și o parteneră, Bakuleana, care a ținut să fie, la rândul sau, prezentă, la sarbătoarea de final de an a clubului. Doar se știe: unde-s doi, puterea crește!

Top 10 CSM Bacău 2018

1. Ionuț Ilie- haltere Dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Seniori. Antrenor: George Călin.
2. Daniel Martin- înot. Dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret. Antrenor: Iulian Matei.
3. Alberto Biro- box. Dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Tineret. Antrenori: Relu Auraș și Nicolae Cara.
4. Alice Halmac- haltere. Medaliată cu argint la Campionatele Europene de Juniori 2. Antrenor: George Călin.
-Cosmina Pană- haltere. Medaliată cu argint la Campionatele Europene de juniori 1. Antrenor: George Călin.
5. Petronela Simiuc- atletism. Medaliată cu aur la Campionatul Balcanic de Seniori și campioană națională de Seniori. Antrenoare: Carmina Gorgan.
– Nicolae Soare- atletism. Campion național de Seniori la cros, component al lotului național de Seniori. Antrenoare: Cristina Alexe.
6. Cătălin Cozma- sărituri în apă. Multiplu campion național de Seniori, component al lotului național de Seniori. Antrenoare: Mihaela Neagu.
-Florin Asmarandei- atletism. Campion național la aruncarea ciocanului. Antrenoare: Mihaela Melinte.
7. Diana Volf- atletism. Medaliată cu argint la Campionatul Național de Seniori. Antrenoare: Teodora Jercălău.
– Rareș Drugă- înot. Medaliat cu argint la Campionatul Național de Tineret și cu bronz la Campionatul Balcanic. Antrenor: Silviu Șalgău.
8. Marius Vlad- tir cu arcul. Campion național de Seniori, component al lotului național de Seniori. Antrenoare: Geanina Ivu.
9. Ștefan Cozma- înot. Multiplu campion național de cadeți, recordman național. Antrenor: Sabin Jitaru.
-Dragoș Alexandru Hriscu- înot. Medaliat cu bronz la Campionatul Național de Juniori. Antrenor: Dragoș Furdu.
10. Andreea Radu- judo. Medaliată cu bronz la Campionatul Național de juniori. Antrenor: Dorin Cruceanu.
-Cosmin Tamba- judo. Medaliat cu argint la Campionatul Național de Tineret. Antrenori: Aurel Chelariu și Dragoș Cremene.

Alte articole