Fostul ministru de Interne Gabriel Berca le-a cerut joi magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie eliberat din arest, susținând că nu îi este rușine de ce a făcut în cariera lui, însă acum stă într-o cameră cu oameni care sunt acuzați de tentativă de omor.

“În toată cariera mea, nu mie rușine de ce am făcut. Am fost ministru de Interne și acum stau într-o cameră cu oameni acuzați de tentativă de omor. Solicit să fiu cercetat într-o formă în care să mă pot apăra cu argumente”, le-a spus Berca judecătorilor.

El a respins acuzațiile procurorilor că ar fi primit bani pentru PDL de la un om de afaceri, arătând că toate sumele din campania electorală erau plătite prin bancă și erau ușor de urmărit.

Instanța a rămas în pronunțare pe contestația depusă de Gabriel Berca, după ce pe 24 iulie Curtea de Apel București a decis arestarea acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru formațiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic să își folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.

“Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri la o școală din localitatea Ardeoani.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Si, daca, totusi, nu a luat banii si a facut arest degeaba, raspunde cineva in Romania pentru asta?
  Dupa actuala lege, denuntatorul nu pateste nimic. Oricui i se poate intampla.
  Dar, denuntatorul, uita ca mai exista si Dumnezeu, cu legile Lui!!!

  • Pai daca nu a luat bani ce cauta in politica ? Lasa tata loc la altu ..
   ..pai ce Stavarache a luat ?
   Raspuns : NU ….a stat la puscarie.
   ..Raspuns : DA …. e primar.
   stiii melodia aia Cuba Cuba Cuba

 2. 777000 lei spaga pentru 5.6 mil lei cam mult. Cum m-ai facea scoala? punea internita? de asta cred ca la si turnat. Sau mai era posibilitatea sa nu mai faca scoala si fugea cu banii in Cuba. Daca vrei sa faceti combinatii va dau eu adresa de email va iau 10% spaga

 3. Mâi oameni buni, este exact ca pe timpul comunistilor. Atunci se numea lipsâ în gestiune, eroare de gestiune…etc. Poate sâ spunâ de o mie de ori câ nu a luta bani. Contabilitatea e o stiintâ precisâ. Doi + doi fac patru si la Moscova si la New York. Nu evorba de matematicile lui Lobacevski. Câ denuntâtorul… Trebuia fâcutâ o lege ca în America câ nu se mai putea, ca sâ se punâ capât coruptiei. Sile dragâ, contrar celor spuse nu i se întîmplâ orcui. Ar fi bine cred, sâ nu mai amestecati pe D-zeu la toate afacerile astea. Are el , dacâ existâ lucruri mult mai importante de fâcu. Nu mâ intereseazâ decît ce gîndeste.

  Prof. Dr. Mâzâreanu Petre Paris Franta

 4. Bai betivule, nu te mai da mare profesor doctor pentru ca esti un analfabet cu scaieti in cap,Stai dracului acolo in boscheti si nu mai face pe lupul moralist.Hai sictir !

 5. Multumesc pentru remarca fâcutâ. deocamdatâ eu sînt ai din 1976 su tu… din pâcate esti acolo. Îti doresc succes acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ