Fostul ministru de Interne Gabriel Berca va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv într-un dosar în care este acuzat de DNA de corupție, a decis joi Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea supremă a respins o contestație depusă de Gabriel Berca, după ce pe 24 iulie Curtea de Apel Bacău a decis arestarea acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

“În toată cariera mea, nu mie rușine de ce am făcut. Am fost ministru de Interne și acum stau într-o cameră cu oameni acuzați de tentativă de omor. Solicit să fiu cercetat într-o formă în care să mă pot apăra cu argumente”, le-a spus Berca judecătorilor.

PUBLICITATE

El a respins acuzațiile procurorilor că ar fi primit bani pentru PDL de la un om de afaceri, arătând că toate sumele din campania electorală erau plătite prin bancă și erau ușor de urmărit.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, a pretins și primit, atât pentru sine, cât și pentru formațiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic să își folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.

“Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri la o școală din localitatea Ardeoani.

AGERPRES

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

  1. Nu ii e rusine de ce a facut! Si ce vrea pentru asta? Conditii de Hilton?Confiscarea averii si inchisoare multi ani! Dar justitia “reformata” sigur se va induiosa de jeg si-l va elibera la un moment dat dupa care nici n-o sa-l mai deranjeze! Vezi cazul Udrea.

  2. Pe ce baza dai tu verdicte si indicatii bai priceputule ce nu esti ? In primul rand sa te speli tu ca sa nu mai puti si apoi sa comentezi ceea ce de fapt nu sti!

  3. Da Sile, se pare ca bANU s-a lepadat de mult de Dumnezeu . L-a orbit setea de pamant si din pacate l-a tras si pe fiul sau in mizeria in care a intrat. Sa-i fie RUSINE si lui si lui rUSU de la care nimeni nu mai are de mult pretentii !

  4. Nu-i mai luati apararea acestui impertinent si demagog de Berca. El este cel care a ORDONAT tinerea la sertar a dosarelor PENALE ale primarilor PSD,PC si PNL trecuti la PDL in perioada 2010-2011. Ar trebui verificat si fostul PREFECT SRCIPAT, pentru a se vedea sesizarile de natura penala pe care le-a tinut la sertar si cu care ii santaja pe primari. Niste RAGALII ordinare. Au facut parte din GASCA de PENALI a PNL Bacau, gasca din care face parte si PALER, fostul vice de Bacau, care se vede deja primar al Bacaului. Bacauanii tot prosti raman, acceptand mafioti precum cei din PNL, PSD, fostul PDL.

  5. Referitor la traficul de influenta facut ani la rand de acesti nemernici , BERCA si BANU, ar trebui sa verificati cum a obtinut PRIMARIA Berzunti, in luna MAI 2012 , 400.000 lei printr-o ordonanta de guvern aranjata de sefii PDL Bacau, dar care trebuia sa se bazeze pe existenta unor ARIERATE sau COFINANTARI de PROIECTE EUROPENE Ori, CONTABILUL PRIMARIEI BERZUNTI, impreuna cu PRIMARUL au raportat date FALSE pentru a primi bani grei fara sa aiba datorii si proiecte europene in derulare. Prostii de CONSILIERI LOCALI habar nu au avut si nici astazi nu stiu de acei bani si cum au fost cheltuiti. Se cunosc PREZUMTIVE SPAGI primite, se pare de PRIMARUL BALAN GHEORGHE si CONTABILUL PRIMARIEI. Este o tema GREA , dar FOARTE INTERESANTA pentru dumneavoastra domnilor jurnalisti de la singurul ziar obiectiv din judet. Informatii puteti primi de la profesorul BOTEZATU BOGDAN din Berzunti,, viceprimarul SIMON GHEORGHE, jurista IRIMIA MIRELA , actualmente secretar al primariei Berzunti. Mult succes!!!

  6. Acest DAN are informatii tari si ar trebui sa fie chemat la DNA ca tare destept mai este!
    Dupa limbajul folosit cred ca a avut si probabil are probleme cu justitia. In orice caz, este prost crescut.

  7. Dacă a scris sub ,,CĂCĂNIMUL,, Cetățeanul e clar că e un securist comunistoid. Habar nu aveți ce jigodii sunt indivizi de teapa lui BERCA, BANU STAVARACHE, BENEA VREME, DRĂGĂNUȚĂ, AVRAM, LUCHIAN, PALER. Niște MAFIOȚI, ținuți în spate de așa-zisul DNA Bacău, care își permite să claseze sesizări cu DOCUMENTE ȘI PROBE INDUBITABILE, făcând ,, VERIFICĂRI,, prin corespondență scrisă cu o primărie din județ și dând răspuns în doar 3 SĂPTĂMÂNI de la trimiterea sesizării de către DNA BUCUREȘTI la Bacău, un județ de JIGODII de la A la Z. La PUȘCĂRIE, adică în IADUL de pe pământ cu toți acești MIZERABILI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ