13 aprilie 2024
EvenimentFregata germană «Hessen» a tras din greșeală două rachete spre o drona...

Fregata germană «Hessen» a tras din greșeală două rachete spre o drona SUA în Marea Roșie

Miercuri, o fregată a Marinei Germane, Hessen, a deschis focul asupra unei drone fără să știe că aceasta aparținea armatei americane în timpul operațiunii sale în Marea Roșie.

Incidentul a avut loc cu o seară înainte de vizita ministrului Apărării, Boris Pistorius, la trupele germane în Bavaria. Hessen a încercat să doboare drona, presupusă a fi de tip MQ9 Reaper din SUA, însă aceasta nu a fost afectată din cauza unui defect tehnic la două rachete antiaeriene germane, care au căzut în mare, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Înainte de tragerea focului, nava a cerut confirmare de la națiunile aliate în zona de operațiuni, dar niciuna nu a anunțat că ar avea o dronă. Ulterior s-a dovedit că era vorba despre o dronă neraportată.Se presupune că drona nu făcea parte din misiunea militară condusă de SUA, „Prosperity Guardian”, dar era posibil să fi fost utilizată într-o misiune anti-teroristă americană în regiune.

În același timp, fregata Hessen, destinată protejării navelor comerciale, a respins un atac al miliției Houthi din Yemen, doborând două drone. Ministrul Apărării a subliniat că niciun membru al echipajului nu a fost rănit în incidentul cu drona americană.

Tot miercuri, purtătorul de cuvânt al politicii de apărare din Bundestag, Florian Hahn, a atras atenția asupra unei posibile probleme de muniție la fregata Hessen. A dezvăluit că o parte din muniția navei nu poate fi procurată din cauza lipsei capacității industriale corespunzătoare. Hahn a acuzat coaliția de guvernare că a ascuns această informație de la opoziție, punând sub semnul întrebării capacitatea operațională a fregatei.

Fregata Hessen a fost desfășurată în regiune cu 240 de soldați la bord ca parte a misiunii navale a UE Aspides, având scopul de a proteja navele comerciale. Miliția Houthi din Yemen a atacat nave în Marea Roșie în ultimele luni, iar Hessen a fost implicată în respingerea acestor amenințări.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri