23 februarie 2024
ActualitateFrederic Chopin Piano Masterclass în Bacău

Frederic Chopin Piano Masterclass în Bacău

Asociația „Școala de Pian Dragoș Lungu”, împreuna cu finanțatorul proiectului-Consiliul Județean Bacău, au organizat în perioada 23-30 octombrie prima ediție a evenimentului „Frederic Chopin Piano Masterclass”.

S-au înscris în cadrul Masterclass-ului, un număr de 32 de elevi din diferite orașe din România (Craiova, București, Constanța, Ploiești, Iași, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Focșani), cu vârste cuprinse între 11-18 ani, care au beneficiat de ore gratuite de pian. Profesorii care au susținut orele de pian sunt: asistent universitar doctor Jelena Simonovic Kovacevic – Academia de Arte a Universitatii din Novi Sad, Serbia; profesor Maurizio Moretti – Școala Cantorum din Paris / Conservatorio di Musica din Cagliari, Italia; profesor Tsarina Marinkova Krajncan – Music School of Trzic, Slovenia; conferențiar universitar doctor Toma Popovici – Universitatea Națională de Muzică din București.

Cursurile de pian s-au finalizat cu un Recital de Pian, care a avut loc sâmbăta, 29 octombrie, la Sala Ateneu din Bacău, recital susținut de tinerii pianiști masteranzi.
„În concluzie, toții participanții s-au declarat foarte multumiți de buna organizare și deosebit de încântați de cei patru profesori cu care au studiat. În calitate de organizator și director artistic al proiectului doresc să aduc mulțumiri conducerii Consiliului Județean pentru suportul financiar acordat, sperând într-o buna continuitate a acestui deosebit proiect cultural pianistic”, a declarat prof Dragoș Lungu, director artistic, preledinte Asociația „Școala de Pian Dragoș Lungu” Bacău.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri