Poliţiştii din Bacău au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnatura privată şi neglijenţă în serviciu, cu un prejudiciu de 7.905.000 lei.

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lăngă Tribunalul Bacău, au finalizat cercetările faţă de cinci persoane, cercetate într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnatura privată şi neglijenţă în serviciu.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău cu propunere de trimitere în judecată.

PUBLICITATE

De asemenea au fost instituite măsuri asiguratorii faţă de bunuri mobile şi imobile în valoare de 3.580.000 lei.

Din cercetări a rezultat că în perioada 2007-2009, cei cinci, în calitate de angajaţi ai unei societăţi de serviciii de investiţii financiare, ar fi folosit creditul societăţii în interes personal.

De asemenea, cei în cauză ar fi înşelat mai multi deţinători de acţiuni prin tranzacţionarea acţiunilor acestora fără acordul lor, inducându-i în eroare prin intocmirea de portofolii fictive, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale şi ar fi folosit în interes personal bunurile societăţii.

Prejudiciul total produs prin activităţile infracţionale este de 7.905.000 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ