Succesul fibrelor naturale a adus în casele noastre una dintre acele piese de cult care nu dispare niciodată complet și care reapare mereu: fotoliu Emmanuelle. Boem, vintage și îndrăzneț, tendințele de decor ale momentului, care caută naturalul și autenticul, se potrivesc foarte bine cu acest celebru fotoliu, care a fost coperta unui disc, protagonistul ședințelor foto și a fost ales de mulți designeri renumiți.

Deși filmul care le-a făcut obiect al dorinței în anii 1970 a devenit oarecum depășit de-a lungul anilor, aceste tipuri de fotolii nu au îmbătrânit nici măcar un pic. Și, din multe motive întemeiate, 40 de ani mai târziu, fotoliu Emmanuelle este încă unul dintre cele mai populare scaune din universul decorativ. Nu numai că poți să îl găsești într-o piață de vechituri sau în podul mamei tale, ci îl poți cumpăra și în multe magazine de decorațiuni pe care le cunoști.

De la cinema la decor

Istoria sa nu este deloc obișnuită, deși relația dintre cinema și decor, în special scaunele, a fost întotdeauna una puternică. Sunt suficiente ca exemplu seria Frasier și Eames Lounge Chair, unul dintre acele fotolii pe care le-am vazut de cele mai multe ori pe marile ecrane. În acest caz, unirea lor a fost inversă, întrucât este un fotoliu care a devenit protagonistul decorului după apariția sa într-un film erotic din anii 70. Mai exact, în 1974 a fost lansat „Emmanuelle”, iar în afișul filmului, protagonista (Sylvia Kristel) apare stând în fotoliul „Pomare” (azi Emmanuelle), îmbrăcată aproape exclusiv într-un colier de perle. 40 de ani mai târziu acest fotoliu numit după personajul care l-a făcut celebru este o piesă de cult.

Înainte de succes

Deși este dificil de dat o dată exactă a creării sale, este o piesă de mobilier din Polinezia și Pacificul de Sud pe care casele coloniale franceze au adoptat-o ​​la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cunoscut sub numele de „Pomare”, numele dinastiei care a condus Tahiti, acum întruchipează ușurința anilor 70, libertate și viața boemă.

Întoarcerea sa

Deși este adevărat că nu dispare niciodată complet și nu este neobișnuit să-l găsești în magazinele vitage sau de epocă sau în casa bunicii sau a mamei, adevărul este că în aceste momente își recapătă magnetismul, gata să-și facă propria nișă în designul de interior. O parte din „vină” pentru această revenire este în tendințele de decorare care mizează pe o locuință autentică și naturală. Dar se poate datora și dorinței de viață boemă și călătoar, după o lungă perioadă de izolare. Fără a uita că ne aflăm și în fața unui obiect sentimental pe care l-am văzut dintotdeauna în dormitorul părinților sau în sufrageria casei de pe plajă.

Pentru orice casă

Oricare ar fi stilul tău, acest fotoliu fabricat din ratan sau răchită și cu un spătar ca un păun , de unde și al doilea nume, este unul dintre primele piese de mobilier din fibre naturale care a făcut saltul din exterior spre interiorul casei, demonstrând că aceste fotolii se potrivesc atat la exterior cât și la interior. Astfel, este perfect într-un dormitor boem, un living etnic chic, o baie cu aer tropical sau pe o terasă în stil californian, din moment ce acest scaun înalt ca tron, atât de retro și îndrăzneț în același timp, se simte confortabil în toate stilurile decorative.

Propriul tău design

Putem spune că există versiuni pentru toate gusturile și stilurile. Pentru clasicii care apreciază fotoliu Emmanuelle în forma și materialul său original, pentru oamenii moderni care vor să-l însușească cu o notă foarte personală și care vor îndrăzni să-l îmbrace în alb sau negru sau pentru un „look” mai scandinav cu o pernă moale sau o pătură în carouri, indiferent de stilul tău, aceste fotolii vor fi  mereu o opțiune viabilă. Mereu de recunoscut, toată lumea respectă acel aer boem, plin de farmec, care te invită, parcă, în casă sau într-un anumit loc.

În companie bună

Fiind din fibre vegetale, te vei simți confortabil în medii relaxate, cu un decor natural și durabil, cu o pătură moale de lână, o măsuță din lemn și o ceașcă de ciocolată caldă. Poți plasa acest fotoliu într-un decor tropical exuberant, unul care îți permite să călătorești fără a părăsi fotoliu, cu tapet cu tematică cu junglă, lămpi aurii și multe plante, sau în medii etnice, cu un kilim la picioare, o mască sau orice alt obiect din locuri îndepărtate. Fără a uita latura sa mai retro, cu un „deco” elegant, unde predomină stilul eclectic și unde își arată cea mai sofisticată versiune.

Noi posibilități

În plus, în forma sa tipică de tron ​​înalt, există acum modele care se adaptează atât gusturilor, cât și caselor actuale. Din acest motiv fotoliului se adaugă scaune care mențin spiritul boem viu, dar ocupă mai puțin spațiu. În plus, pot fi alese atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE