23 februarie 2024
EconomieFOTO: Se demoleaza fabrica de bere

FOTO: Se demoleaza fabrica de bere

Fosta fabrica de bere Margineni este demolata in aceste zile, se pare, pentru a valorifica cele 11 hectare de teren pe care s-a intins.

Popasul Trebes a cumparat activele fabricii Margineni (cladiri si utilaje), pentru suma de circa opt milioane de euro anul trecut.

Fabrica Margineni a fost infiintata in 1895, când a functionat aici o fabrica de spirt. In 1966 a fost data în functiune Fabrica de bere din Bacau, care si-a capatat rapid renume national.Societatea Bere Lichior Margineni a fost privatizata si preluata de Altun Maya Istanbul din Turcia (devenita ulterior Nicoren LLC) în toamna anului 1998, când a fost vândut un pachet de 51% din actiuni.

În perioada 1999 – 2001 au fost acumulate datorii de peste 600 de miliarde de lei vechi la creditori, inclusiv la bugetul de stat. A fost declansata procedura de reorganizare judiciara si a falimentului, prin constatarea starii de insolventa, în primavara anului 2003.

Întârzierile în aplicarea reorganizarii întreprinderii au accentuat declinul acesteia, datoriile au crescut, iar majorarile de întârziere la plata lor s-au adaugat sistematic, în suma de 160 – 200 de milioane de lei pe zi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri