Zeci de sportivi din mai multe tari s-au intrecut timp de doua zile in imprejurimile Bacaului, in cadrul etapei de Campionat European de Enduro, etapa organizata de clubul X-CAPE Bacau.

Desi organizatorii se asteptau la canicula, vremea a tinut cu sportivii si ploaia a racorit atmosfera. N-a plouat decât dupa un program strict, astfel incât sa nu deranjeze concursul.

In ceea ce priveste spectacolul oferit de concurenti, cine n-a fost sa vada intrecerea a pierdut mult. Doua din cele trei probe speciale au fost usor accesibile publicului: proba Xtreme din spatele CAEx si Cross-ul de pe dealurile de la Baltata.

PUBLICITATE

Cel putin, in privinta probei de Enduro Xtreme, spectacolul a fost total, rar scapând câte un concurent care sa nu faca baie in noroi. Una dintre concurente a iesit de pe traseul din Padurea Sarata si a cazut cu tot cu motocicleta intr-o râpa, fiind nevoita sa abandoneze.

“Organizarea a fost de exceptie” – ne-a declarat Gabriel Olariu, secretarul Federatiei Române de Motociclism. “Chiar si presedintele Comisiei Europene de Motociclism a fost de parere ca o astfel de organizare este excelenta pentru nivelul acesta”.

Gabriel Olariu spune ca au fost prezenti la Bacau toti membrii Comisiei Europene de Motociclism si, in plus, mai multi presedinti ai federatiilor nationale au solicitat sa insoteasca echipele tarilor lor la competitia de la Bacau.

“Directorul Comisiei de Enduro din Cadrul Federatiei Internationale de Motociclism a vrit sa vada care este nivelul organizarii din România si s-a declarat foarte incântat si ne-a propus sa organizam pe viitor atât o etapa de campionat european cât si una de campionat mondial” – a mai spus Olariu. Insa, desi Federatia româna si-ar dori asa ceva, mai trebuie sa-si doreasca acest lucru si toti cei de pe plan local.

“Daca organizarea unei etape europene costa câteva zeci de mii de euro, organizarea unei etape de campionat mondial ajunge la peste 100.000 de euro” – a mai spus el.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ