338 de plase monofilament, în lungime totală de peste 23 700 de metri, au fost confiscate de polițiști, în urma efectuării a 37 de percheziții în cinci comune din județul Bacău și a acțiunilor desfășurate pe lacurile de acumulare Berești și Răcăciuni. 44 de persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție pentru cercetări.

La data de 19 aprilie a.c., peste 80 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție județean Bacău, au efectuat 37 de percheziții, în comunele Faraoani, Răcăciuni, Orbeni, Sascut și Corbasca, la locuințele unor persoane bănuite de braconaj piscicol și deținere de plase monofilament și a altor instrumente de pescuit interzise de lege.

De asemenea, s-a acționat pe lacurile de acumulare Berești și Răcăciuni, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

PUBLICITATE

Polițiștii au constatat în flagrant delict 28 de infracțiuni de deținere de plase monofilament, bărci și aparate destinate pescuitului ilegal.

Au fost identificate și ridicate 338 plase de pescuit monofilament în lungime totală de 23710 m, cinci bărci pneumatice, 2 bărci din lemn, 8 role sfoară sintetică folosită pentru confecționarea plaselor de pescuit, 2 aparate artizanele elctrice folosite prntru pescuit ilegal.

Alte patru bărci din lemn, găsite abandonate pe lacurile de acumulare, au fost distruse.

A fost identificată cantitatea totală de 112 kg de pește din speciile crap, somn, salău și plătică, pescuit ilegal, din care 64 de kg de pește viu a fost redat mediului natural.

[wonderplugin_gallery id=”500″]

La sediul unităților de poliție au fost conduse în vederea cercetărilor 44 de persoane, bănuite de săvârșirea de infracțiuni prevăzute de O.U.G nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul G.M. J. Bacău și I.J.J. Bacău și al reprezentanților Centrului Român de Ecologie Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Si tot in atentia autoritatilor, desi e de notorietate: in bazarul de pe str. Milcov din Bacau se comercializeaza la vedere plase monofilament si alte scule de braconat a caror detinere este interzisa prin lege. nu ar striga si o investigatie jurnalistica pe aceasta tema

LĂSAȚI UN MESAJ