Elevii clasei a I-a D de la Scoala “Alexandru Ioan Cuza” au intrat in vacanta dupa o serbare pe cinste

Anul trecut, ne-au spus povestea cifrelor; erau 26. Acum, parc-au mai crescut. Si, sigur, s-au inmultit: 29! Sunt “absolventii de la Litere”, cum ii numeste, glumind serios, doamna invatatoare a clasei I D, Laura Romanschi.

“Literele” se aseaza frumos si ordonat: rânduri-rânduri. Ca in caiet. Sau, daca tot suntem la serbarea de final de an, ca pe coronite. Nicola, responsabila cu “Alfabetul”, le asigura intrarea. Uite-le! Sunt toate: A vine de la Alexandra, B este Eric, Olga-i C, “un covrigel, din care a mâncat nitel, impins de foame un catel” si tot asa pâna la Z, X si Y, care raspund, in ordine, la numele de Victor, Cezara si Mihai. Trecând pe la M-ul Anastasiei si pe la T-ul lui Stefan.

Si, fara sa uitam cumva de J-ul lui Tudor, ca-i prapad! J vine de la joaca, fireste, dar si de la- sa cititi si sa va cruciti- ei bine, da, J vine si de la jale! Si-i jale mare cu tusa Marioara, care l-a prins pe Nica “La cirese” chiar aici, pe scena Amfiteatrului Scolii “Alexandru Ioan Cuza”. Cu har actoricesc si in dulsi grai moldoviniesc, Iustina Maria se imparte intre Nica (“Tusiii! Tusiii!) si tusa Marioara (“Dar bini, ghiavoli, aisi ti-i scaldatul?”) de râd toate tusicile prezente la serbare. Râd si bunicii, si parintii, râd pâna si fratii si surorile atunci când ridica nasul din tablete si din telefoanele mobile.

E veselie mare, de-ti vine a cânta! Dar chiar incep cântecele; cu moara de la Dorohoi, cu piticii si ariciul, cu Grivei si cu “drag mi-e jocul românesc”. Dupa ce aflam “cât de mica-i vacanta mare”, vine vremea medaliilor si a diplomelor. Si uite-asa avem, in sfârsit, “absolventi de litere” cu patalama. Si cu o vacanta mare la dispozitie; oricât ar fi ea de mica!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ