Cosmin Necula, deputat PSD, a intrat in posesia documentului care dovedeste ca afirmatiile sale privind “metodele de sifonare a banilor publici” prin fotbalul bacauan, despre care vorbea la conferinta precedenta, sunt intemeiate.

E vorba despre raportul Curtii de Conturi, care a verificat respectivele entitati. Care era schema? Pe Legea 350, Consiliul Local (CL) Bacau aloca bani Asociatiei Sport Club Bacau, controlata de Liviu Goian, pentru fotbalisti si antrenori.

Tot CL Bacau finanta SC Sport Club Bacau, prin majorare de capital social, iar aceasta dadea bani asociatiei, sub forma de imprumut, tot pentru pentru salarii si hrana. Curtea l-a intrebat pe Liviu Goian care e motivatia acestei duble finantari, iar acesta raspunde ca nu are nicio pozitie executiva la Sport Club.

PUBLICITATE

“Nu se justifica”, arata Curtea, Goian fiind, la vremea aceea, membru in Consiliul de Administratie (CA) si imputernicit de CA sa faca astfel de tranzactii. In acelasi timp, constata Curtea de Conturi, 55% din operatiunile fiscale ale asociatiei se faceau cu bani gheata.

“El mergea cu o punga de bani la hotel si achita tot”, a explicat Cosmin Necula, având in fata raportul.

“Prejudiciul este de 2,5 milioane de lei, suma care trebuie returnata la bugetul local”, a precizat deputatul. O alta neregula vizeaza Baza Sportiva Letea, folosita ilegal de cele doua structuri, in lipsa unei hotarâri a CL Bacau.

Schema de “stors” bani a fost folosita si in handbal, de catre CSM Bacau. Sumele erau mai mici, dar metoda era aceeasi. In raport se vorbeste despre sase facturi suplimentare in valoare de 78.000 de lei (achitate unui PFA) care nu se justifica deoarece nu exista servicii suplimentare, angajari si contracte de achizitie care nu respecta legea.

Curtea de Conturi cere entitatilor implicate sa restituie sumele care reprezinta prejudicii aduse bugetului local.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

  1. Domnule Necula, ce parere aveti de faptul ca in consiliul local au trecut toate aceste finantari votate de oamenii pe care-i conduceti la “municipala?? N-ati stiut?…

  2. Domnule Danile ( penelist din tata n fiu ) . Domnii consilieri psd erau pe blat cu pnl. Pe vremea aia Necula nu era presedinte de municipala. Acum incearca sa schimbe ceva.

  3. Nu incearca sa schimbe nimic, doar vrea sa se afirme ca sa il cunoasca lumea pentru alegerile din 2016 cand va candida, ca primar. Atata tot. Il doare in cot pe el de bugetul Bacaului.

  4. DOMNULE NECULA, DE AUTOSTRADA BACAU – BRASOV CE MAI STITI? PARCA DOMNUL RUS, COLEGUL DUMNEAVOASTRA A SPUS CA SE VA FACE..? DAR BANI DE LA GUVERN CAND SE VOR DA PENTRU SPITAL..? PARCA ERATI LA GUVERNARE…

  5. Necula e doar un oportunist. Imi amintesc ca despre sifonarile de bani prin intermediul Sport Club cei de la Desteptarea (singurii de altfel, ca ceilalti – 1 TV, Ziarul de BC si blogarii lui peste era blat cu romica stavarache) au scris inca din 2012 sau poate chiar din 2011. Si nu imi amintesc ca Necula sa fi facut atunci caz. Sau poate ca nu stia sa citeasca? Asa ca ii recomand oportunistului care se vrea la Primarie in locul lui Stavarache (pleaca tanda vine manda) sa o lase jos ca macane. Si macane si-n curtea lu Luchian, alt “viteaz” care sta la colt, ca poate-poate. Mi-e sila de toti acesti oameni care si-au batut si isi bat joc de noi de la inaltimea unei functii

LĂSAȚI UN MESAJ