3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Fotbal: Săptămână decisivă pentru CS Aerostar Bacău

HomeSportFotbal: Săptămână decisivă pentru CS Aerostar Bacău

Fotbal: Săptămână decisivă pentru CS Aerostar Bacău

Titlul cel mai potrivit ar fi: săptămână decisivă pentru fotbalul băcăuan. Și asta pentru că, la ora aceasta, CS Aerostar reprezintă gruparea fanion a fotbalului din Bacău. Promovată în Liga a II-a pe fondul „înghețării” campionatului ca urmare a pandemiei COVID-19, echipa „aviatorilor” se află la răscruce. Iar până pe 20 iulie, trebuie să decidă încotro o pornește: continuă în eșalonul secund sau face un pas înapoi, revenind în Liga a III-a?

Nu este deloc o decizie ușoară, iar ea va depinde exclusiv de buget. De luni de zile ne preocupă această problemă. Am făcut și facem eforturi consistente pentru a găsi soluții financiare care să ne permită prezența în liga secundă, dar, din păcate, eforturile noastre au rămas fără ecou”, a declarat presedintele CS Aerostar Bacău, Doru Damaschin.Deocamdată, în afara fondurilor proprii – și ele serios afectate de pandemie – gruparea băcăuană nu beneficiază de niciun sprijin: nici din partea autorităților, nici din partea sponsorilor.

„Asta nu înseamnă că am renunțat la ideea de a sensibiliza autoritățile și mediul de afaceri. Vrem să jucăm în Liga a II-a, însă fără sprijinul comunității, nu avem cum să ducem la bun sfârșit un campionat dificil precum se anunță cel viitor, unul în care, pe lângă echipe precum Farul Constanța, Poli Timișoara sau U Cluj, ar putea exista formații de calibrul Petrolului, Argeșului, Rapidului sau chiar Dinamo. Consider că ar fi un punct de interes major pentru fotbalul băcăuan de a avea o reprezentantă la acest nivel, dar, repet în absența unui buget pe măsură, nu ne putem asuma riscuri. Mai avem o săptămână la dispoziție în care încercăm și sperăm să mișcăm lucrurile într-o direcție pozitivă”, a adăugat președintele Damaschin.

În paralel cu eforturile pentru a atrage fonduri necesare prezenței în Liga a II-a, conducerea CS Aerostar dorește să capteze și interesul celor mai reprezentativi oameni de fotbal ai Bacăului. Concret, „aviatorii” intentionează să creeze un „Consiliu  al Seniorilor”, alcătuit din nume de rezonanță ale fotbalului băcăuan, care să aibă un rol consultativ în bunul mers al echipei. Primul nume dintr-o listă elitistă este cel al lui Gheorghe Andrieș. Fost antrenor al Aerostarului, „Gioni” Andrieș este fotbalistul cu cel mai mai multe prezențe în Divizia A sub culorile Bacăului.

Este o bucurie și o onoare pentru mine de a face parte dintr-un astfel de Consiliu și de a pune umărul la bunul mers al singurei echipe nu doar din Bacău ci din întreaga Moldovă care ține steagul sus în Liga a II-a. Spun Liga a II-a pentru că eu sper din tot sufletul ca să se gasească resurse economice astfel încât, din toamnă, Aerostar să joace din nou în eșalonul secund”, a afirmat „Gioni” Andrieș.

 

 

 

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri