Astăzi, la sediul Asociației Județene de Fotbal Bacău a avut loc Adunarea Generală a cluburilor de Liga a IV-a. Cu acest prilej a fost stabilit programul competițional al Ligii a IV-a, ce va debuta pe 24 august. Și în sezonul 2019-2020 campionatul va include două serii: Bacău și Valea Trotușului.

În Seria de Bacău, echipele noi sunt Asociația Sportivă a Suporterilor Fan Club FCM Bacău (care va disputa meciurile de acasă în Șerbănești), Gauss (care va juca la Siretul), AS Itești și Rapid Bacău. În Seria Valea Trotușului, elementul de noutate îl constituie (re)apariția Bradului Mânăstirea Cașin și a Căiuțiului.

De văzut însă dacă Itestiul, Rapid Bacău și Căiuțiul se vor prezenta în campionat, dubiile fiind legate de faptul că niciunul dintre reprezentanții acestor grupări nu a participat la ședința de azi a AJF.

De menționat că, spre deosebire de stagiunea precedentă, la finalul celor 22 de etape ale sezonului regulat, formațiile clasate pe locurile 11 și 12 în cele două Serii vor retrograda în Liga a V-a. Numărul total al retrogradatelor va fi de opt, celor patru echipe „căzute” direct adăugându-li-se cele poziționate pe locurile 7-10 după disputarea play-out-ului. În play-off vor intra primele trei clasate din cele două serii, dar numai dacă au o echipă de juniori (indiferent de vârstă) înscrisă în campionatele AJF și posedă CIS eliberat de MTS.

Programul primei etape, Seria de Bacău: Filipești- Cleja, Itești/ Rapid Bacău- Siretul, Zorile Faraoani- FC Dinamo Bacău, AS Negri- Gauss, Fl. Roșie Sascut- AS N. Bălcescu, Fan Club FCM Bacău- Voința Gârleni.

Programul primei etape, Seria Valea Trotușului: AS Bârsănești- Vulturul Măgirești, CSM Moinesti- Voința Oituz, Măgura Cașin- AS Caiuți, CS Dofteana- Urechești, UZU Dărmănești- Viitorul Curița, Gloria Zemeș – Bradul M. Cașin.