Sâmbătă, baza sportivă Play din Sărata a găzduit un regal fotbalistic care a cinstit memoria lui Dumitru Sechelariu, Neculai Alexa, Sorin Condurache și Florin Ganea, figuri de prim-plan în istoria FCM Bacău

Sunt frumoase și zilele de 13. Chiar și atunci când plouă. Sunt frumoase dacă evocă amintiri de suflet. Și, în special, oameni de suflet. Mai ales dacă unii dintre aceștia nu mai sunt printre noi.

Sâmbătă, 13 aprilie, baza sportivă Play din Sărata a fost gazda unui astfel de eveniment. Intitulat sugestiv „Memorial galben-albastru”, evenimentul s-a dovedit un regal fotbalistic care a cinstit amintirea lui Dumitru Sechelariu, Neculai Alexa, Sorin Condurache și Florin Ganea, nume de rezonanță în istoria FCM Bacău. Organizat de fostul mijlocaș al FCM Bacău, Ionuț Vetrea, Memorialul a găzduit o întrecere fotbalistică la nivelul a opt echipe de copii din județ, dar și o partidă de old-boys ce a reunit pe gazonul sintetic jucători care au adus glorie Bacăului. De la Cristi Ciocoiu la Giani Căpușă, de la Petre Firici la Cornel Codreanu, de la Radu Ciobanu la Sorin Trofin. Fără a-i uita pe Cristi Hăisan și Cristi Axinte, pe Florin Petcu și Dan Bolfă, pe Marius Gireadă și amfitrionul Ionuț Vetrea.

Lor li s-au alăturat, ca într-o predare de ștafetă, gemenii lui Gică Ganea, Mario și Denis, ambii în mare poftă de joc alături de foștii coechipieri ai tatălui lor. Toți aceștia au evoluat sub ochii unui public select, în rândul căruia s-au regăsit alte nume de prim-plan ale FCM Bacău, Gheorghe Chivorchian, Ghiță Poenaru, Cristi Popovici sau Daniel Scânteie. Nu a lipsit nici galeria FCM Bacău, care a oferit un adevărat show de sunet și culoare, cântând „Inima noastră va fi mereu galben-albastră”. „Mă bucur mult că inițiativa de a organiza acest Memorial a avut un ecou favorabil. Vreau ca evenimentul să devină unul de tradiție și să se desfășoare în fiecare an”, a mărturisit Ionuț Vetrea.

„Memorialul este o idee excelentă. Ne dă prilejul a de pomeni oameni deosebiți precum Dumitru Sechelariu, Nicu Alexa, Sorin Condurache și Gică Ganea, dar ne ajută și să ne strângem laolaltă și să povestim despre vremuri cu adevărat frumoase pentru fotbalul băcăuan. Stau și mă gândesc că, fără Sechelariu, acești fotbaliști poate că nu ar fi avut niciodată șansa să joace la nivelul la care au evoluat”, a spus fostul antrenor al Bacăului, Ghiță Poenaru.

„Sunt foarte mișcat de faptul că amintirea tatălui meu continuă să fie vie în sufletul oamenilor din Bacău. O demonstrează și acest Memorial”, s-a destăinuit Doru Sechelariu, fiul fostului primar al Bacăului din perioada 1996-2004 și, totodată, conducătorul FCM Bacău vreme de două decenii. De altfel, Doru Sechelariu a dat și lovitura de începere a partidei de old-boys, încheiată cu un deloc protocolar scor de 8-7. „Când îi văd pe acești băieți cum lovesc mingea la vârsta și kilogramele lor, parcă nu-mi mai vine să pornesc televizorul pentru un meci de Liga I”, a spus, mai degrabă în serios decât în glumă, fostul președinte al FCM Bacău dintre 1997 și 2007, Gheorghe Chivorchian.

„Salut din tot sufletul această manifestare de suflet. La anul, când se vor împlini 70 de ani de la înființarea FCM Bacău, sperăm să marcăm momentul printr-o acțiune amplă, la care să participe toate generațiile, începând cu cele reprezentate de Vasile Geosanu, Nicu Vătafu și Cornel Costinescu. Chiar dacă nu mai ființează, FCM Bacău rămîne un reper important nu doar în inima suporterilor, ci și în istoria fotbalului romînesc”, a concluzionat Gheorghe Chivorchian.

În numărul de luni, 15 aprilie al cotidianului Deșteptarea veți putea citi mai multe despre „Memorialul galben-albastru” de la baza sportivă Play

Alte articole