2 decembrie 2023
SportFotbal / Nemtii, impresionati de Bacau

Fotbal / Nemtii, impresionati de Bacau

La finalul saptamânii trecute, Bacaul a fost gazda unei delegatii de arbitri din Germania, care a condus un numar cinci partide din campionatele organizate de AJF. Aceasta vizita a fost realizata in baza unui parteneriat incheiat la finalul anului trecut de Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau cu Federatia Regionala de Fotbal din Westfalia, FLVW.

“Acest schimb de experienta este o mare realizare in perspectiva colaborarii noastre viitoare. Am fost foarte bine primiti si vom face totul pentru ca parteneriatul nostru sa cunoasca o dezvoltare de amploare”, a afirmat Oliver Topp, instructor de arbitri in cadrul FLVW, organism care include 17.000 jucatori licentiati de la 2500 de cluburi si nu mai putin de 5000 de arbitri.

“M-a impresionat faptul ca, desi dispun de materiale putine, cei care activeaza in fotbalul din Bacau reusesc sa faca lucruri notabile”, a spus Topp, care s-a declarat miscat de ceea ce a vazut la scoala din Rosiori: “Nu mi-as fi putut imagina copii de scoala jucând fotbal cu o minge complet distrusa. Vom incerca sa sprijinim comunitatea din Rosiori, dar nu numai”.Presedintele AJF Bacau, Cristi Sava a precizat ca, in baza parteneriatului existent cu FLVW, “cei din Westaflia si-au aratat disponibilitatea de a sprijini activitatea cluburilor de fotbal din judetul Bacau, asigurând seturi de echipament copiilor si juniorilor”.

Conform celor declarate de presedintele AJF, urmatorii pasi ai acestei colaborari vizeaza prezenta unei brigazi de arbitri, dar si ai unei echipe de juniori la un turneu in Germania, precum si realizarea unui teren sintetic in Bacau, in baza accesarii unor proiecte pe fonduri europene.

Unul dintre arbitrii prezenti in Bacau la invitatia AJF, Tobias Severins a spus ca “am avut placerea sa gasim aici oameni de o foarte buna calitate, pe care ma bucur ca i-am cunoscut” si ca “meciul de juniori dintre Sport Club si CSS Onesti, pe care l-am condus, a fost unul de un nivel superior, fiind evidenta preocuparea antrenorilor pentru lucrul cu copiii”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri