Florian Exner (centru) si Oliver Topp (in dreapta) vor oficia jocuri in Bacau

In baza unui parteneriat AJF- FLVW, o echipa de arbitri din Germania va oficia meciuri in campionatele judetene din Bacau

Ja, ja: nemtii vin in Bacau! Vin cu fluierul si cu fanionul. Si, mai presus de toate, cu regulamentul in mâna. In anul in care aniverseaza un sfert de veac de existenta, Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau realizeaza o premiera: aducerea, in perioada 30 martie- 3 aprilie, a unei echipe de arbitri tineri din Germania pentru a oficia jocuri in cadrul campionatelor judetene rezervate juniorilor si seniorilor din Bacau. Acest lucru este posibil gratie parteneriatului incheiat la finalul anului trecut de AJF cu Federatia Regionala de Fotbal din Westfalia, FLVW.

“Aceasta actiune reprezinta doar inceputul parteneriatului cu prietenii nostri din cadrul Federatiei Regionale de Fotbal din Westfalia. Cu siguranta ca, in acest an, o brigada de arbitri din Bacau va pleca in Germania sa oficieze meciuri din competitiile de acolo, iar pe viitor, aceasta colaborare se va adresa antrenorilor, echipelor de juniori, dar si fotbalului feminin”, a declarat presedintele AJF Bacau, Cristi Sava, care a adaugat: “Totodata, impreuna cu Academia Europeana de Sport din Westfalia, vom incerca sa accesam si fonduri europene pentru dezvoltarea activitatii fotbalistice in judetul Bacau”.

Brigada germana care veni la finalul lui martie in Bacau va fi insotita si de un instructor de arbitri din FLVW. “Toti cei trei arbitri care vor veni intr-un schimb de experienta in Bacau sunt tu neri si foarte buni. Unii dintre ei activeaza deja la nivelul Ligii a III-a din Germania”, a declarat instructorul de arbitri din cadrul FLVW, Oliver Topp.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ