Caz fara precedent in fotbalul mondial: Liga l din România este pe cale sa-si mareasca, din mers, numarul echipelor participante.

Dupa ce TAS a decis reprimirea Concordiei Chiajna in locul Rapidului, incepând cu etapa a treia, presedintele FRF, Mircea Sandu si presedintele LPF, Dumitru Dragomir au in plan o noua modificare de structura: 20 de echipe in loc de 18 incepând cu runda a cincea! Concret, la inceputul acestei saptamâni, Comitetul Executiv al FRF va lua in discutie marirea numarului de echipe, prin admiterea in campionatul Ligii l a Rapidului si a CSMS Iasi!

Decizia, una neregulamentara (conform ROAF, orice modificare a sistemului competitional trebuie anuntata cu minimum un an inaintea aplicarii) a stârnit reactii dure, cea mai virulenta apartinând fostului finantator dinamovist Vladimir Cohn:

“Probabil ca Dragomir si Sandu sunt analfabeti si nu ptiu sa citeasca un regulament”. Ei se considera deasupra legilor. Ce vor sa faca ei nu s-a mai auzit nicaieri in lume”. La mijlocul saptamânii trecute, Sandu a spus ca “daca tot am fost in perioada compromisurilor, de ce nu s-ar gândi Liga sa faca 20 de echipe”, in timp ce vineri, Dragomir a anuntat ca varianta unui campionat cu 20 de echipe este perfect viabila dupa ce specialistii LPF au reusit sa puna la punct calendarul meciurilor: “Decizia se va vota de catre Comitetul Executiv”. Asa, hocus-pocus!

Intre timp, sa notam ca Botosaniul condus de fostul antrenor al FCM Bacau, Cristi Popovici isi continua seria invincibilitatii, invingând vineri, in prologul etapei a patra, cu 2-1 in deplasare, pe FC Brasov.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ