Noua campioană a județului este Viitorul Curița care va reprezenta Bacăul la turneul de promovare în Liga a III-a. Învinși acasă cu 1-0 de FC Dinamo Bacău, curițenii s-au impus cu 3-1 duminică, în returul de la Săucești. Echipa lui Costică Ene este și câștigătoarea Cupei României după retragerea din finală a dinamovistilor băcăuani

Titlul merge la Curița, iar Viitorul merge mai departe. Mai departe, la turneul de promovare în Liga a III-a. Și merge cu fruntea sus! Din postura de câștigătoare a eventului campionat- Cupa României. Spre deosebire de Cupă, care a devenit o simplă formalitate odată cu retragerea din finală a rivalei FC Dinamo Bacău, titlul s-a dovedit o adevărată piatră de încercare pentru Viitorul Curița. Cu atât mai mult cu cât curițenii pierduseră cu 1-0 manșa tur, disputată pe teren propriu, contra celor de la FC Dinamo Bacău.

Numai că returul, derulat duminică, în fieful dinamoviștilor băcăuani, la Săucești, a demonstrat plusul de ambiție, de pregătire fizică și de elan al curițenilor. Și poate că și un plus la capitolul motivație, dovadă și prima de obiectiv vehiculată: 1.500 lei. Cei de la Curița au infirmat această informație, însă cert este că gruparea condusă de Mihai Fudulache dispune de fondurile necesare activării în Liga a III-a.

„Nu ne dau banii afară din casă, dar avem resurse pentru a evolua în eșalonul al treilea, acolo unde ne dorim să ajungem. E păcat ca echipa campioană a Bacăului să nu facă pasul mai departe”, a declarat patronul Viitorului Curița. Duminică, în returul de la Săucești, Viitorul Curița s-a prezentat ca o echipă cu lecția bine învățată. Ce-i drept, FC Dinamo Bacău a avut și ghinionul de a-și pierde antrenorul-jucător, Andrei Întuneric, care a suferit o ruptură de tendon în debutul întâlnirii, dar, per total, succesul echipei pregătite de Costică Ene nu poate fi pus la îndoială.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 9, prin Vasilică Gîză, însă rezultatul pauzei a fost unul egal, ca urmare a golului semnat de Boghian în penultimul minut al primului mitan. În partea secundă nu a fost loc decât pentru Viitorul Curița. Și pentru arma sa secretă, Alexandru Chiriac.

Atacantul de 21 de ani, originar din Podu-Turcului și venit la Curița în urmă cu două sezoane a reușit o „dublă” în minutele 57 și 71 care a fixat scorul final: 1-3. „Pe Chiriac nu l-am putut folosi în meciul tur pentru că, aflându-se la muncă, nu a efectuat testarea anti- COVID-19. În retur, l-am trimis în teren după pauză, fiind convins că va specula lentoarea stoperilor adverși”, a declarat antrenorul Curiței, Costică Ene, care privește deja spre turneul de promovare de la Pașcani:

„Avem șansa noastră și vrem să ne jucăm cât mai bine această șansă”. Curițenilor le va ține pumnii și Remus Pozânărea, presedintele învinșilor de duminică: „Au meritat victoria. Poate că dacă țineam de rezultat la 1-1, altfel s-ar fi derulat lucrurile, dar nu regret că nu am făcut anti-joc. Să fi luat golul de 1-2 în minutul 85 sau 90 ar fi fost și mai frustrant. Îmi felicit echipa, felicit arbitrajul, care a fost exemplar și le doresc baftă la turneul de la promovare celor de la Curița. Cine știe, poate ne vom reîntâlni în Liga a III-a în toamna lui 2021”.

Chiriac, omul decisiv

Săucești, 26 iulie, FC Dinamo Bacău- Viitorul Curița 1-3 (1-1). Au marcat: Boghian (min. 44)/ Gîză (‘9) și Chiriac (’57 și ’71).
FC Dinamo Bacău: Iosub- Albu, Patriche, Lozneanu, Senteș, Întuneric, Pușcașu, Doboș, S. Pavel, B. Lupu, Boghian. Au mai jucat: Cadar, Uja și Bucur. Antrenor: Andrei Întuneric.
Viitorul Curița: Petrache- Corman, Maxim, Sitaru, G. Ardeleanu, Mihalache, Vătămanu, Șchiopu, Gîză, A. Mîșu, Ghețu. Au mai jucat: Chiriac, Marcu, Toader și Sbârcea. Antrenor: Costică Ene.

Probleme la Vaslui

Turneul de promovare de la Pașcani va reuni echipele Sporting Juniorul Vaslui, Dante Botoșani și Viitorul Curița. Se va juca în sistem campionat, prima clasată urmând să promoveze în C. Programul: Sporting Juniorul Vaslui- Dante Botoșani (1 august); Viitorul Curița- Sporting Juniorul (5 august); Viitorul Curița- Dante (9 august). De văzut daca programul nu va suferi însă modificări de vreme ce patru jucători de la Sporting Juniorul Vaslui au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19!PUBLICITATE